Krajinský most v Piešťanoch dnes ráno zatvorili, oprava bude trvať dva mesiace

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 09:02 • 2 min
Krajinský most v Piešťanoch dnes ráno zatvorili, oprava bude trvať dva mesiace

PIEŠŤANY – Počnúc 8. hodinou je od dnešného dňa do 31. augusta v Piešťanoch uzatvorený pre dopravu Krajinský most cez rieku Váh. Dôvodom je jeho plánovaná rekonštrukcia.

slovakia

left justify in out

Vodiči môžu využiť dve možné obchádzkové trasy. Kratšia, asi 25-kilometrová trasa, je vedená z Piešťan po ceste I/61 v smere na Hornú Stredu, až po križovatku s diaľnicou D1, ďalej po diaľnici D1 v smere na Trenčín po diaľničnú križovatku s cestou II/507 v obci Lúka a ďalej po ceste II/507, až do cieľa obchádzky. Počas uzávierky mosta bude diaľnica D1 medzi križovatkami Lúka a Horná Streda dočasne vyňatá z povinnosti úhrady prostredníctvom diaľničnej nálepky.

 

Alternatívna trasa, asi 45-kilometrová, je vedená z Piešťan po ceste I/61 cez obce Drahovce, Madunice a Červeník do obce Trakovice, až po križovatku s cestou II/513, ďalej po ceste II/513 v smere do Hlohovca, až po križovatku s cestou II/507 a ďalej po ceste II/507, až do cieľa obchádzky, do obce Banka. Informoval o tom hovorca investora, Trnavského samosprávneho kraja, Patrik Velšic.

 

Povolenie na úplnú uzávierku Krajinského mosta v Piešťanoch vydal Okresný úrad Piešťany 28. mája 2014. Most však bude priechodný pre peších. Cestujúci na linkách diaľkovej autobusovej dopravy vystúpia z autobusov na jednej strane mosta, prejdú ho peši aj s batožinou, na druhej strane mosta nastúpia do autobusu tej istej linky, ktorý ich dovezie do cieľa. Mestská autobusová doprava v Piešťanoch na linkách 1 a 11 nebude v danom čase zachádzať na Kúpeľný ostrov. K prímestským linkám SAD Trnava s pôvodnou trasou cez Krajinský most a k linkám Arriva Nitra bude z autobusovej stanice Piešťany premávať kyvadlová doprava po zastávku na Vajanského ulici pri okružnej križovatke pred mostom. Záchranné zložky budú dočasne využívať Kolonádový most.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona