Krajine hrozí nebezpečenstvo v podobe 3000 potenciálnych teroristov

NETKY.SK • 14 Júl 2010, 11:47 • 2 min
Krajine hrozí nebezpečenstvo v podobe 3000 potenciálnych teroristov

Krajine hrozí nebezpečenstvo v podobe 3000 potenciálnych teroristov

slovakia

left justify in out

img

Bosne a Hercegovine hrozí nebezpečenstvo od 3000 potenciálnych teroristov, predovšetkým miestnych štátnych príslušníkov. Uviedol to v utorok šéf bosnianskej Spravodajsko-bezpečnostnej agentúry (OSA) Almir Džuvo.
      "Iba štyri percentá z nich sú cudzinci. Vyzbrojení sú výnimočne dobre. Oveľa lepšie, ako bosnianska polícia," vyhlásil Džuvo na zasadaní Spoločnej komisie pre obranu a bezpečnosť v Bosne v súvislosti s nedávnym teroristickým útokom na policajnú stanicu v Bugojne. Väčšina z týchto predpokladaných teroristov je už "niekoľko rokov v policajných registroch," citoval ho srbský spravodajský server RTS.
      "Polícia nemôže nič urobiť dovtedy, kým sa nedopustia teroristického činu ako napríklad v Bugojne, alebo nejakého druhého, podobne ťažkého zločinu," spresnil Džuvo. Ako zdôraznil, politici musia prijať adekvátne zákony a reformovať tie existujúce.    
      Džuvo zároveň vyslovil obavy, že "3000 osôb sa môže v dôsledku psychického alebo iného stavu dopustiť teroristického aktu, ktorý bude mať oveľa väčšie dôsledky".
      Šéf bosnianskej federálnej polície Zlatko Miletič uviedol, že polícia robí svoj kus práce, ale na ostatné je potrebná politická vôľa. Generálny prokurátor Milorad Barašin podotkol, že wahhábisti v Bosne neuznávajú miestne štátne inštitúcie, jazdia bez vodičského oprávnenia a odmietajú občianske preukazy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies