Krajčí to predostrel narovinu: Situácia s epidémiou koronavírusu sa na Slovensku zhoršuje

NETKY.SK • 23 Február 2021, 20:08 • 2 min
Krajčí to predostrel narovinu: Situácia s epidémiou koronavírusu sa na Slovensku zhoršuje

BRATISLAVA - Epidemická situácia sa na Slovensku postupne zhoršuje. Reprodukčné číslo je aktuálne nad hodnou jedna. Mierne stúpa 14-dňová incidencia, pozvoľna rastú aj počty hospitalizovaných. Nemocnice majú k dispozícii stále menej voľných ventilovaných lôžok.

slovakia

left justify in out

Rovnako sa mierne zhoršuje sedemdňový priemer pozitívnych prípadov, a to práve pre rastúce reprodukčné číslo. Pozitívnou správou však je, že mierne klesli priemerné denné úmrtia.

 

Kým minulý týždeň Slovensko evidovalo priemerne 108 úmrtí v súvislosti s koronavírusom, tento počet aktuálne klesol na 98. Na utorňajšej tlačovej konferencii o tom informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí.

 

img


V rámci regionálneho rozdelenia sa do čiernej farby po novom zaradí 20 okresov, ďalších 53 je bordových. Oproti minulému týždňu klesol počet okresov v svetločervenej farbe. Do tejto kategórie je v súčasnosti zaradených len šesť okresov Slovenska, minulý týždeň ich bolo desať.

 

Bratislava a Nitra sa zlepšujú 

Minister Krajčí vyzdvihol okres Bratislava, ktorý mal pred týždňom negatívnu vyhliadku, nedostal sa však do čiernej farby a v bratislavskej nemocnici postupne klesajú počty pacientov s ochorením COVID-19. Počty hospitalizovaných klesli aj v nitrianskej nemocnici, okres Nitra je aktuálne taktiež medzi červenými okresmi.

 

img


Infektológ Pavol Jarčuška uviedol, že úmrtia majú v posledných týždňoch relatívne vyrovnaný trend, možno mierne klesajúci. Na druhej strane však poukázal na to, že za posledný týždeň pribudlo 608 úmrtí na ochorenie COVID-19 a 77 úmrtí s ochorením.

 

"Čo je alarmujúce, v našej nemocnici každé tri hodiny zomrie priemerne jeden pacient s ochorením COVID-19," dodal prednosta kliniky infektológie a cestovnej medicíny košickej Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona