Krajčí sa vyjadril, že vďaka prijatiu novely budú opatrenia predvídateľnejšie

NETKY.SK • 14 Október 2020, 12:08 • 2 min
Krajčí sa vyjadril, že vďaka prijatiu novely budú opatrenia predvídateľnejšie

BRATISLAVA - Prijatím novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia sa zlepší predvídateľnosť opatrení, zlepší sa ich prijímanie a tiež sa zvýši pocit právnej istoty občanov. Na záver diskusie v pléne o návrhu to v stredu vyhlásil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).

slovakia

left justify in out

Už to nebudú len právne akty 

Opatrenia budú podľa ministra uzákonené vo vyhláškach, stanú sa z nich všeobecne záväzné právne predpisy. Vďaka tomu budú môcť byť podľa Krajčího preskúmateľné. "Ústavný súd doteraz odmietol všetky ústavné sťažnosti," skonštatoval s tým, že opatrenia považoval Ústavný súd za hybridné právne akty a to sa teraz zmení.

 

img

 

Ministra neteší, že sa nová legislatíva prerokúvala v parlamente zrýchlene. Upozornil, že bolo potrebné reagovať na Generálnu prokuratúru (GP) SR, ktorá 29. septembra doručila Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozornenie.

 

img

 

Protiprávny postup

V ňom GP skonštatovala, že ÚVZ porušil zákon pri vydávaní opatrení v čase prvého vyhláseného núdzového stavu pre pandémiu nového koronavírusu. Novela teda podľa Krajčího rieši problémy, ktoré sa vyskytli v praxi. Chcú tak vyjsť v ústrety hygienikom a uľahčiť im prijímanie ďalších opatrení.

 

Ochranné pomôcky môžete objednávať na shop.netky.sk. Na sklade sú ochranné rúška jednorázové, ochanné rúška textilné a dezinfekčné gély.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona