Krajčí sa vyjadril či potrebujeme postaviť poľnú nemocnicu a či sa budú kontrolovať hranice okresov

NETKY.SK • 31 December 2020, 19:51 • 2 min
Krajčí sa vyjadril či potrebujeme postaviť poľnú nemocnicu a či sa budú kontrolovať hranice okresov

Po tvrdšom lockdowne sa mnohí pýtajú na aj praktické oblasti, napríklad, či sa bude kontrolovať na hraniciach okresov, ako to bolo počas veľkonočných sviatkov.

slovakia

left justify in out

Podobná situácia, aká nastala cez sviatky Veľkej noci však podľa ministra zdravotníctva nehrozia. Policajti však podľa neho budú kontrolovať na hranici okresov, ale to len náhodne vybrané automobily.

 

A to aj napriek tomu, že mnoho ľudí chodilo do prírody do iného okresu a teraz to už od 1. januára nebude možné. No kontroly na hraniciach okresov sa môžu týkať aj zamestnancov.

 

Milan Krajniak, ktorý pôsobí ako šéf rezortu práce, sociálnych vecí a rodiny dodal, že dôležitý bude, aby si zamestnanci vybavili potvrdenie od zamestnávateľa.

 

„Každý zamestnávateľ by mal vydať vnútorný predpis, ktorý zamestnávateľ môže zostať na home office,“ povedal Krajniak s tým, že iné zamestnania, ktoré si vyžadujú byť v zamestnaní, napríklad pekári, musia mať pri sebe o tom potvrdenie.

 

 

Padli už aj nápady na vybudovanie poľnej nemocnice. Navrhovala satrana Sloboda a Solidarita (SaS). „Myslím si, že tieto opatrenia si musí pán minister najprv prečítať a inšpirovať s nimi,“ povedal minister školstva Branislav Grohling s tým, sa vyjadril aj šéf rezortu zdravotníctva.

 

Poľné nemocnice však podľa Krajčího nie sú teraz dôležité, keďže lôžkových kapacít je dosť. Problémom je však personál.

 

Krajčí dodal, že Slovensko má veľa akútnych lôžok. „Problém je personál.“ Šéf rezortu zdravotníctva chce, aby sa rezort aj reprofilizoval v rámci nemocníc. Bude prosiť aj lekárov a zdravotníkov z rôznych oblastí Slovenska, aby prišli pomôcť do zón COVID-19.

 

Krajčí dodal, že teraz je to na ramenách ľudí z niektorých oddelení, ale pri príkaze robiť len neodkladnú starostlivosť, chce, aby aj personál “bielej medicíny“ prišiel do covidových zón.

 

Prečítajte si, či platí od 1. 1. 2021 na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona