Krajcer považuje za nehorázne, že STV si namiesto šetrenia platí drahé inzeráty

NETKY.SK • 8 November 2010, 08:24 • 2 min
Krajcer považuje za nehorázne, že STV si namiesto šetrenia platí drahé inzeráty

Krajcer považuje za nehorázne, že STV si namiesto šetrenia platí drahé inzeráty

slovakia

left justify in out

img

Za nehoráznosť označil minister kultúry Daniel Krajcer celostránkové inzeráty v denníku Pravda, ktoré si do týchto novín dala vyhotoviť Slovenská televízia. Poukázal pri tom na to, že STV je v obrovských dlhoch a hrozí jej kolaps. Jeho stanovisko dnes TASR poskytla hovorkyňa rezortu Eva Chudinová.
      Krajcerovi sa preto nepáči, že namiesto toho, aby televízia použila peniaze na vykrytie dlhov alebo na posilnenie programu, ich dáva na drahú inzerciu. V tejto súvislosti verejne vyzval manažment STV, aby okamžite skončil s míňaním peňazí občanov.
      "Považujem za absolútnu drzosť aj to, že STV teraz ponúka akési riešenie neudržateľného stavu napríklad aj zvýšením koncesionárskych poplatkov," podčiarkol Krajcer a zároveň sa zamyslel nad tým, čo robil manažment televízie doteraz. Podľa neho písal listy na ministerstvo kultúry a natŕčal dlaň. "Zrazu, keď sme začali konať, aby sme zachránili verejnoprávne médiá, tak má STV pripravené riešenia," dodal.
      Šéf rezortu kultúry je presvedčený, že televízia nemôže byť v rukách ľudí, ktorí chcú prinútiť platiť občanov vyššie koncesionárske poplatky a zároveň ohrozovať jej existenciu. Súčasne ubezpečil verejnosť, že televízia takýmto konaním nezastaví nevyhnutný proces reformy verejnoprávnych médií.
      STV v inzeráte uvádza, že zákon o Rozhlase a televízii Slovenska (RTS), ktorý sa na novembrovej schôdzi dostal do 2. čítania, nič nerieši. Ponúka preto tri varianty riešenia ekonomickej situácie televízie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies