Krajcer kandiduje za šéfa BSK, Frešo by vraj dnes nevyhral

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 15:23 • 2 min
Krajcer kandiduje za šéfa BSK, Frešo by vraj dnes nevyhral

BRATISLAVA - O kreslo predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa bude uchádzať aj Daniel Krajcer. Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave šéf hnutia Nová väčšina - Dohoda Daniel Lipšic.

slovakia

left justify in out

Krajcerova kandidatúra má zabrániť tomu, aby Bratislavský kraj získal Smer-SD. To totiž podľa prieskumu, na ktorý sa NOVA odvoláva, hrozí. Pavol Frešo (SDKÚ-DS) by podľa neho Moniku Flašíkovú-Beňovú (Smer-SD) neporazil a ona by vyhrala v prvom kole.

"Všetko nasvedčuje tomu, že súčasný župan by pravdepodobne boj o županské kreslo prehral. Z toho dôvodu sme sa rozhodli pre stredopravého voliča rozšíriť ponuku. A som presvedčený, že rozšírená ponuka zvýši šance, že Bratislavský kraj bude mať aj po jesenných voľbách nesocialistického neľavicového župana," povedal Lipšic. "Z prieskumov máme informácie, že by súčasný kandidát pravice (Frešo, pozn. TASR) jednoducho kandidátku Smeru neporazil," doplnil Krajcer s tým, že ak sa rozšíri ponuka, neudeje sa to v prvom kole.

Pre Krajcera sa hnutie rozhodlo aj preto, že občania BSK potrebujú a chcú zmenu. Ak by neuspel, podporí toho pravicového kandidáta, ktorý sa dostane do druhého kola volieb. "Vrátane súčasného župana," poznamenal Lipšic. To isté očakáva od každého stredopravého kandidáta voči Krajcerovi.

Krajcer sľúbil, že ak bude vo voľbách úspešný, je pripravený vzdať sa mandátu poslanca Národnej rady SR. "Som presvedčený, že vzťah ľudí k župe sa môže nanovo budovať len z tejto pozície a nie z Bruselu, ani z národnej rady," vysvetlil. Dodal, že ako predseda kraja by chcel okrem vybudovania vzťahu ľudí ku kraju aj nanovo postaviť vzťah kraja a mesta.

O kreslo predsedu BSK má okrem Krajcera záujem aj pravicový kandidáta Pavol Frešo (SDKÚ-DS), Alojz Hlina a kandidátka Smeru-SD Monika Flašíková-Beňová. Voľby do orgánov samosprávnych krajov (VÚC) sa uskutočnia v sobotu 9. novembra. V tých krajoch, kde ani jeden z kandidátov na predsedu nezíska absolútnu väčšinu odovzdaných hlasov, bude druhé kolo volieb. Malo by sa konať v sobotu 23. novembra. Postúpia do neho tí dvaja kandidáti na predsedu, ktorí v prvom kole získajú najväčší počet platných hlasov.

Ľudia v regionálnych voľbách rozhodnú aj o poslancoch krajských zastupiteľstiev. Za NOVU sa o miesta v nich budú uchádzať viacerí poslanci Národnej rady SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies