Krajcer chce pre kraj novú oddychovú zónu na Dunaji

NETKY.SK • 16 September 2013, 16:02 • 2 min
Krajcer chce pre kraj novú oddychovú zónu na Dunaji

BRATISLAVA - Kandidát hnutia Nová väčšina - Dohoda na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Daniel Krajcer predstavil svoj volebný program.

slovakia

left justify in out

V prípade zvolenia chce vybudovať pre kraj novú športovú a oddychovú zónu Nové Lido na petržalskej strane Dunaja v Bratislave. Jeho prioritami sú najmä doprava, história a turizmus a relax. Krajcer to uviedol na dnešnej tlačovej besede.

Krajcer tiež povedal, že je na čase, aby obyvatelia kraja na vlastnej koži pocítili, že kraj dokáže pre nich niečo vybudovať a nie je len pasívnym údržbárom. Podľa Krajcera ľudia necítia, že im kraj niečo prináša a nemajú preto k nemu vypestovaný vzťah. Spomenul tiež, že kvalita ciest v Bratislavskom kraji sa za uplynulé roky len zhoršovala. "Bratislavský kraj míňa na vlastnú propagáciu takmer toľko peňazí, ako mesto Bratislava na opravy výtlkov," uviedol Krajcer, ktorý chce pre zjednodušenie dopravy vybudovať univerzálnu koľajovú dopravu prepájajúcu železničné a električkové trate. Tá by mala umožniť cestovať z Malaciek do Petržalky či z Devínskej Novej Vsi do Vajnor bez prestupov. 

Cesty medzi Dunajskou Lužnou a Bratislavou zároveň plánuje odbremeniť riečnou dopravou. Tá má podľa Krajcera v prípade spolupráce s Trnavským krajom potenciál na rozšírenie aj do Šamorína. Ako Krajcer informoval, tento typ dopravy je vo svetových veľkomestách samozrejmosťou a je hriech nevyužiť to v kraji, ktorý leží pri Dunaji. Ako predseda kraja by chcel Krajcer tiež pokračovať v obnovovaní hradov s pomocou nezamestnaných. Sieť pamiatok a kultúrnych miest plánuje prepojiť aj so zážitkovou turistikou. 

Krajcer nezabudol ani na seniorov a podľa vlastných slov má kraj voči nim veľký dlh, ktorý by chcel riešiť vytváraním podmienok na aktívny oddych. Ako dodal, podiel seniorov v Bratislavskom kraji bude narastať a tak je úlohou predsedu kraja iniciovať projekty na aktívny oddych. 

Predseda hnutia Nová väčšina - Dohoda Daniel Lipšic dodal, že Bratislavský kraj potrebuje predsedu, ktorý sa bude venovať kraju naplno a nie zastávať aj iné funkcie a posty a zároveň povedal, že v prípade zvolenia by sa Krajcer svojich iných postov vzdal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies