Kraj zvýšil daň z motorových vozidiel

NETKY.SK • 6 December 2010, 12:39 • 2 min
Kraj zvýšil daň z motorových vozidiel

Kraj zvýšil daň z motorových vozidiel

slovakia

left justify in out

img

Daň z motorových vozidiel v Nitrianskom samosprávnom kraji (NSK) sa od budúceho roka zvýši o 10 percent. Zvýšenie sadzby dnes odsúhlasili krajskí poslanci, ktorí sa napokon priklonili k miernejšiemu zvýšeniu dane. Rada NSK odporučila zvýšiť sadzbu o 12 až 13 percent. Poslanci však tento návrh nepodporili. Viacerí sa obávali toho, že príliš veľké zvýšenie dane by v konečnom dôsledku viedlo k zníženiu vybraných financií.
      „Treba zvážiť zvyšovanie daní. Sú tu obavy, že sa autodopravcovia preregistrujú do iných krajov, kde je sadzba dane z motorového vozidla nižšia. Podľa mojich informácií sa tak už aj deje,“ uviedla poslankyňa Lýdia Forrová.
      Vďaka vyššej sadzbe by mal kraj v roku 2011 získať z dane z motorových vozidiel o päť až šesť percent viac peňazí ako v tomto roku. Podľa predsedu NSK Milana Belicu bolo zvýšenie sadzby dane nutné, pretože kraj očakáva vysoké výdavky na opravu komunikácií. „Vybrané prostriedky nám dnes nestačia ani na základné opravy ciest,“ skonštatoval. Zároveň pripomenul, že mnohé komunikácie II. a III. triedy boli počas tohto roka zničené povodňami a poškodzované ťažkými nákladnými autami po zavedení mýta. Belica už dávnejšie hovoril aj o ničení ciest samosprávneho kraja ťažkou technikou pri výstavbe rýchlostnej cesty R1.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies