Kraj získal 11,5 milióna z eurofondov na opravu ciest

NETKY.SK • 3 November 2013, 12:41 • 2 min
Kraj získal 11,5 milióna z eurofondov na opravu ciest

NITRA - Nový vzhľad získajú regionálne cesty v celkovej dĺžke 84,5 kilometra.

slovakia

left justify in out

Nitriansky samosprávny kraj získal z Regionálneho operačného programu 11 587 802 eur na štyri projekty modernizácie a rekonštrukcie ciest. Celkové oprávnené výdavky projektov sú 12 197 686, zvyšok doplatí kraj. Nový vzhľad získajú regionálne cesty v celkovej dĺžke 84,5 kilometra. V nitrianskom regióne opravia 24,7 kilometrov ciest tretej triedy, v levickom regióne 12,8 kilometrov komunikácií druhej triedy. V regióne Topoľčian dostane novú tvár takmer 15,5 kilometrov ciest druhej triedy a 12,5 kilometrov komunikácií tretej triedy. Projekt modernizácie ciest v regióne Nové Zámky a Komárno počíta s opravou takmer 19 kilometrov ciest tretej triedy. Rekonštrukcie by sa mali skončiť do roku 2015.

Schválené projekty riešia nielen rekonštrukcie, ale aj zavádzanie dopravných subsystémov. Každý projekt má zakomponované aj elektronické merače okamžitej rýchlosti, prechody pre chodcov zvýraznené dopravnými gombíkmi, autobusové výbočiská a ďalšie prvky dopravnej infraštruktúry, ktoré zvyšujú plynulosť a bezpečnosť. Merače teploty vzduchu a povrchu asfaltu budú napojené na centrálu správcu ciest. Ten na základe toho zabezpečí operatívnu údržbu cesty a nasadenie mechanizmov v zimnom období.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies