Kraj osadil nové dopravné značenie turistických cieľov

NETKY.SK • 14 December 2016, 16:03 • 2 min
Kraj osadil nové dopravné značenie turistických cieľov

BRATISLAVA - V priebehu októbra a novembra pribudlo pri cestách v Bratislavskom kraji nové dopravné značenie najzaujímavejších miest a pamiatok. Hnedé informačné tabule označujú 26 turistických cieľov, z ktorých viac ako polovica leží na území Bratislavy. Agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.

slovakia

left justify in out

Podľa predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša takmer tri stovky tabúľ v kraji nasmerujú návštevníkov k tým najzaujímavejším miestam a najzásadnejším pamiatkam.

 

"Turistické ciele však pribúdajú neustále, preto v značení budeme pokračovať aj v roku 2017," vyjadril sa Frešo. Vďaka novým 196 tabuliam tak návštevníci nájdu cestu k rusoveckej Gerulate, Pamiatkovej rezervácii ľudovej architektúry vo Veľkých Levároch, k hradu Devín, k Dómu svätého Martina, k Mauzóleu Chatama Sofera, ku galérii Danubiana a Areálu vodných športov v Čunove, k Areálu Slavín, k Televíznej veži Kamzík, k Botanickej záhrade, k Plaveckému hradu, k Hradu Pajštún, ku Kostolu Nepoškvrneného Počatia Panny Márie a k Múzeu Michala Tillnera v Malackách, k Mestskej pamiatkovej zóne v Modre, k Múzeu Ľudovíta Štúra a k turistickej rozhľadni a k Podunajskému remeselnému dvoru v Miloslavove.


Celkovo kraj osadil 196 tabúľ, z toho 52 veľkoplošných. Deväť z nich umiestnili pri diaľnici, ostatné pri cestách I. triedy, smerovníkov je 144.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona