Kraj dá na školstvo o 400 000 eur menej, tvrdí Flašíková

NETKY.SK • 2 September 2013, 17:41 • 2 min
Kraj dá na školstvo o 400 000 eur menej, tvrdí Flašíková

BRATISLAVA - Bratislavský kraj dá na školstvo v školskom roku 2013/2014 o 400 000 eur menej, tvrdí krajská poslankyňa a kandidátka na post predsedníčky Bratislavského samosprávneho kraja v jesenných regionálnych voľbách Monika Flašíková-Beňová (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Podpredseda kraja Ivo Nesrovnal však tvrdí, že v roku 2013 sú plánované výdavky na školstvo podľa zmeneného rozpočtu k 30. júnu vyššie o 1,2 milióna eur ako v roku 2012.  ,,Stredná škola je z pohľadu úspešného štartu mladého človeka kľúčovým obdobím. O to viac ma mrzí, že v tomto roku upravený rozpočet kraja znížil podporu vzdelávania o 400 tisíc eur,“ povedala Flašíková-Beňová. Podľa nej  predseda BSK Pavol Frešo dokonca počíta s tým, že ešte v roku 2015 dá kraj menej peňazí na školstvo ako dal v roku 2009. "Predseda kraja tak chce, aby sa študenti ešte dva roky vracali do škôl, ktoré sú už teraz podfinancované," uzavrela Flašíková-Beňová, podľa ktorej by podpora školstva mala byť jednou z najdôležitejších priorít kraja. 

Podľa podpredsedu kraja Iva Nesrovnala Flašíková-Beňová zavádza. "Poslankyňa Flašíková-Beňová má viac ako 65 percentnú neúčasť na rokovaniach zastupiteľstva a viac ako 86 percentnú neúčasť na poslaneckých  komisiách a tomu pravdepodobne zodpovedá jej znalosť pomerov o financovaní školstva v BSK," vyjadril sa pre agentúru SITA Nesrovnal a dodal, že podľa správy ministerstva školstva je BSK krajom, ktorý z vlastného rozpočtu dáva na školstvo najviac finančných prostriedkov spomedzi všetkých krajov. Ako Nesrovnal informoval, uvádza sa to napríklad v správe o stave školstva, ktorej autorom je minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies