Kraj chce na budúci rok spustiť cyklovlak na Záhorí

NETKY.SK • 29 December 2016, 14:08 • 2 min
Kraj chce na budúci rok spustiť cyklovlak na Záhorí

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) chce v budúcom finančne podporiť najmä značenie ďalších turistických cieľov.

slovakia

left justify in out

Zároveň plánuje spustiť cyklovlak na Záhorí. Ako ďalej dodal v rozhovore pre agentúru SITA predseda BSK Pavol Frešo, spustenie "záhoráckeho cyklovlaku" úzko súvisí s budovaním cyklotrás, v roku 2016 pribudlo v bratislavskom regióne takmer 60 kilometrov.


Podľa Freša je trendom súčasného cestovného ruchu návrat k retru. To znamená, že sa ľudia vracajú k overeným tradíciám. “Preto sa snažíme o podporu hlavne toho tradičného a overeného v regióne, teda toho, prečo do regiónu roky chodili turisti a pod vplyvom modernej doby sa to zmenilo,“ povedal Frešo. Kraj v roku 2016 pokračoval v projektoch cestovného ruchu ako Kráľovstvo husaciny v Chorvátskom Grobe, Devínsky festival vína a opäť oživil tradíciu piva podujatím Bratislavský Októberfest.


V Bratislavskej regionálnej dotačnej schéme na podporu turizmu kraj pre žiadateľov v budúcom roku vyčlenil sumu 250-tisíc eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona