Krádež oblečenia na pláži? Polícia v Barcelone má elegantné riešenie

NETKY.SK • 27 August 2019, 19:13 • 2 min
Krádež oblečenia na pláži? Polícia v Barcelone má elegantné riešenie

Je to jedna z obáv návštevníkov frekventovaných pláží. Idete sa vykúpať, a keď sa vrátite, osobné veci vrátane oblečenia sú fuč.

slovakia

left justify in out

Keďže sa zlodeja nepodarí vždy chytiť pri čine, prišla polícia v Barcelone s riešením, ako situáciu okradnutým aspoň čiastočne uľahčiť. Nosia so sebou "záchranný balíček" s náhradným oblečením aj kartou na mestskú dopravu, píše server CNN.

 

Barcelonskí mestskí strážnici - Guardia Urbana - povedali, že tento rok rozdali už 174 balíčkov s oblečením.

 

Tie obsahujú nohavice, tričko, žabky, ale aj kartu na metro, pomocou ktorej sa môžu okradnutí ľudia dopraviť späť domov, v prípade turistov do hotela.

 

 

Pomoc policajti ponúkli na celkom desiatich plážach. Medzi nimi sú aj niektoré nudistické, a na nich môže byť krádež oblečenia obzvlášť pálčivým problémom.

 

Keďže pláže v Barcelone priťahujú počas roka milióny turistov, často sa na nich vyskytujú práve aj zlodeji. Polícia uviedla, že denne v meste zaregistruje priemerne tri krádeže.

 

Aby zlodejom v ich nekalých praktikách strážnici zabránili, hliadkujú na plážach na vodných skútroch, lodiach, terénnych štvorkolkách, ale chodia aj po svojich. Najviac rušno majú od mája do septembra. Okrem krádeží tiež dávajú pozor, aby ľudia neplávali v nebezpečných oblastiach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona