Krachuje ďalšia slovenská cestovka, Academia Tours má pol miliónové zásielky

NETKY.SK • 18 September 2014, 13:26 • 2 min
Krachuje ďalšia slovenská cestovka, Academia Tours má pol miliónové zásielky

BRATISLAVA - Ďalšia cestovka na Slovensku končí. Bratislavskú cestovnú agentúru Academia Tours dobehli nesplatené záväzky vo výške takmer pol milióna eur.

slovakia

left justify in out

"Súd začína konkurzné konanie voči dlžníkovi Academia Tours," citoval denník Hospodárske noviny vyjadrenie súdu. Pre cestovku nie sú tieto informácie nové - o konkurz totiž požiadala sama.

 

Na trhu pritom pôsobila viac ako 20 rokov, v poslednom období sa špecializovala na predaj leteniek do celého sveta. To, že nebola príliš úspešná, hovoril aj pohľad do jej hospodárenia - posledných desať rokov bola v pluse len jedenkrát.

 

A nielen to. "Agentúra bola z členstva v našej asociácii vylúčená v roku 2009 pre porušenie základnej povinnosti členov," povedal  pre denník prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr Stanislav Macko.

 

Právnici radia klientom, ktorých cestovka končí v konkurze, čo najskôr odstúpiť od zmluvy a prihlásiť si svoju pohľadávku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies