KR Reykjavík - MŠK Žilina 3:0 v 2.predkole, Hapal:"Potrebujeme zázrak"

NETKY.SK • 15 Júl 2011, 11:37 • 2 min
KR Reykjavík - MŠK Žilina 3:0 v 2.predkole, Hapal:"Potrebujeme zázrak"

KR Reykjavík - MŠK Žilina 3:0 v 2.predkole, Hapal:"Potrebujeme zázrak"

slovakia

left justify in out

img

Bronzový tím slovenskej najvyššej súťaže z uplynulého roka MŠK Žilina vstúpil vo štvrtok do bojov v pohárovej Európe prehrou 0:3 na pôde islandského tímu KR Reykjavík. Jeho šance dostať sa cez prah 2. predkola sú tak pred budúcotýždňovou odvetou minimálne.
      Skóre otvoril v prvom polčase kapitán domácich Bjarni Gudjónsson. Žilinčania doplatili na vylúčenie Petra Šuleka z úvodu druhého dejstva, pretože Islanďania dvakrát využili presilovku a na Slovensko pocestujú v pohodlnej pozícii s trojgólovým náskokom a bez inkasovaného gólu.

      1. zápas 2. predkola EL 2011/2012:
      KR Reykjavík - MŠK Žilina 3:0 (1:0)
      Góly: 25. Gudjónsson, 51. Arnarsson, 55. Finbogason (z 11 m), ŽK: Šulek, Lietava (obaja Žilina), ČK: 49. Šulek (po druhej ŽK), rozhodoval: Grobelnik (Rak.)
      zostavy a striedania:
      Reykjavík: Halldórson - G. Sigurdsson, Lúdvíksson, Fridgeirsson, Gudjónsson - B. Sigurdsson, Hauksson, Arnarsson (75. Ólafsson), G. R. Gunnarsson - Finbogason, Baldvinsson
      Žilina: Dúbravka - Gergel, Piaček, Prince, Mráz - Šulek - Zlatkovič (57. Pich), Pečovský, Barčík, Majtán (53. Ceesay) - Lietava (65. Střihavka)

      Hostia, podporovaní asi štyrmi desiatkami priaznivcov priamo na štadióne, začali aktívne, činil sa najmä Lietava, pred ktorým museli Islanďania hasiť v prvej štvrťhodinke dvakrát. Žilinčania mali v prvom polčase loptu viac na kopačkách ako ich súper, domáci sa sústredili na budovanie brejkových akcií. Územnú prevahu však slovenský účastník Ligy majstrov z minulej sezóny do gólov ani vyložených šancí pretaviť nedokázal a prišiel nečakaný úder. V 25. minúte domáci zabojovali o loptu v okolí žilinskej šestnástky a prízemnou strelou otvoril skóre kapitán Bjarni Gudjónsson. Favorit duelu sa snažil zvrátiť manko ďalšou iniciatívou smerom dopredu, no z dobrých pozícií Zlatkovič, znovu Lietava, a ani Barčík Halldórsona prekonať nedokázali.
      Udalosti z úvodu druhého polčasu ešte prehĺbili problémy Žiliny. V 49. minúte musela čerstvá akvizícia Šulek po druhej žltej predčasne pod sprchy a o niekoľko chvíľ Reykjavík hneď dvakrát využil početnú prevahu. V 51. minúte sa presadil Arnarsson, o štyri minúty na to Finbogason z pokutového kopu zvýšil na 3:0 a so Žilinčanmi to začalo vyzerať zle-nedobre. Islanďania nepoľavili a chceli zasadiť ďalšie gólové údery protivníkovi, no napriek viacerým šanciam a najmä vďaka skvelému Dúbravkovi sa stav nemenil. Hostia sa pokúsili staviť pre potrebný gól do pohárovej matematiky v závere všetko na jednu kartu, no neuspeli. Šance Žilinčanov tak po trojgólovej prehre na ihrisku súpera klesli na minimum.  
      
      Hlas po zápase:
      Pavel Hapal, tréner MŠK Žilina: "Dostali sme školu z efektivity, doplatili sme aj na nevyužité šance z prvého polčasu, ktorý sme odohrali ešte solídne. Za daného stavu bolo dosť rozhodujúce vylúčenie Šuleka, po ktorom sme ešte dvakrát inkasovali. Spokojný nemôžem byť s nikým, neostáva nám nič iné, ako sa v odvete pokúsiť o futbalový zázrak."
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies