Kozlovskis: Výstavbu plota na svojich hraniciach zvažuje aj Lotyšsko

NETKY.SK • 27 August 2015, 18:31 • 2 min
Kozlovskis: Výstavbu plota na svojich hraniciach zvažuje aj Lotyšsko

RIGA - Lotyšsko zvažuje, že v rámci boja proti nelegálnej migrácii postaví pozdĺž svojich hraníc s Ruskom plot. Podľa ruskej agentúry TASS o tom dnes informoval lotyšský minister vnútra Rihards Kozlovskis.

slovakia

left justify in out

Minister ďalej vysvetlil, že stavebný plán zahŕňa vybudovanie prihraničnej zóny so šírkou 12 metrov pozdĺž celej spoločnej hranice. Dodal, že predmetom diskusie je návrh, aby v niektorých častiach hranice stál aj plot.

 

Kozlovskis v tejto súvislosti spresnil, že "ak plot nebude doplnený o príslušné technické zabezpečenie", nesplní svoj účel - nezastaví prílev utečencov. V rozhovore pre lotyšský rozhlas minister uviedol, že pohraničníci by sa už nemali namáhavo presúvať "v džungli", ktorá podľa jeho tvrdenia na hraniciach je, ale v prípade narušia hraníc reagovať operatívne a rýchlo sa presunúť na daný úsek za pomoci štvorkoliek.

 

Podľa Kozlovskisa sú narušiteľmi východnej hranice Lotyšska najčastejšie občania Vietnamu. "Týchto ľudí posielame späť domov. Ale títo ilegálni migranti nie sú z Vietnamu, ale z Ruska, kde pracovali - niektorí na čierno, iní legálne," povedal minister.

 

Agentúra TASS uviedla, že v pobaltských krajinách existujú zločinecké skupiny, ktoré zarábajú na pašovaní ľudí do EÚ. Tento rok lotyšské úrady zadržali desať pašerákov ľudí. Jednému z nich hrozí šesť rokov väzenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies