Kozlovovej lekárke zrušili dištanc, ale nepriznali odškodné

NETKY.SK • 8 Február 2017, 13:08 • 2 min
Kozlovovej lekárke zrušili dištanc, ale nepriznali odškodné

LONDÝN - Ukrajinská lekárka Jelena Dorofejovová dosiahla u Športového arbitrážneho súdu (CAS) vo švajčiarskom Lausanne zrušenie zákazu činnosti na štyri roky v súvislosti s dopingovým prípadom svojej krajanky - tenistky Kateryny Kozlovovej. Dorofejevovej však nepriznali požadované odškodné 400 000 eur. Lekárka v roku 2014 podala hráčke prípravok, ktorý obsahoval zakázanú látku.

slovakia

left justify in out

Dorofejevová u CAS poukázala na to, že oficiálne nebola "osobou sprevádzajúcou hráčku" a teda nespadala do príslušného antidopingového programu. CAS akceptoval takúto obhajobu a čiastočne vyhovel odvolaniu proti verdiktu nezávislého antidopingového tribunálu Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) z 9. júna 2016. Vypočúvanie sa konalo vlani 22. decembra.

Momentálne 22-ročná 99. žena singlového renkingu WTA Kozlovová mala nález stimulantu dimetylbutylamín vo vzorke, ktorú poskytla na kontrolu 16. februára 2015 počas turnaja v Dubaji v SAE. Hráčka síce nemala terapeutickú výnimku, ale dostatočne zdokumentovala, že zakázaná látka sa do jej organizmu dostala vinou spomenutej lekárky, a to v doplnkovej výžive. Vzhľadom na to, že Kozlovová preukázala prehrešok bez jej vedomia a úmyslu zlepšiť svoju výkonnosť, dostala trest zredukovaný na šesť mesiacov. Dištanc uplynul 15. augusta 2015.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies