Kozákovu biografiu pokrstili trávou zo štadióna Lokomotívy

NETKY.SK • 2 December 2015, 15:29 • 2 min
Kozákovu biografiu pokrstili trávou zo štadióna Lokomotívy

BRATISLAVA - Úspešný tréner slovenských futbalových reprezentantov má už pokrstenú svoju biografiu "Ján Kozák, príbeh futbalového rebela." Knihu autora Michala Zemana uviedli do života v utorok na malej slávnosti v penzióne Set v Košiciach Ján Kozák a krstný otec Jozef Móder trávou zo štadióna Lokomotívy Košice, kde títo dvaja páni prežili najkrajšie roky svojej futbalovej kariéry.

slovakia

left justify in out

"Ešte som mu to nepovedal, ale mám to v pláne - Janko Kozák je ako víno, čím starší, tým lepší. Veľmi príjemne ma prekvapil so svojou prácou pri reprezentačnom tíme, ktorú zvláda výborne. Kozák má oči pre futbal. Fantasticky vie čítať hru, predvídať situácie a na základe toho potom koučovať. To je jeho obrovská devíza,“ hrdo povedal na adresu Kozáka ďalší skvelý slovenský futbalista minulosti Jozef Móder.


"Celý život som mal možnosť robiť to, čo mám rád. A vždy som si kládol pred seba ciele, ktoré som sa snažil napĺňať. Niečo sa asi podarilo či už po stránke aktívnej futbalovej alebo aj trénerskej. Dôkazom je aj táto kniha," skonštatoval na krste svojej knihy Ján Kozák.


Biografia z pera známeho športového novinára približuje bohatý futbalový, ale aj súkromný život 61-ročného rodáka z Matejoviec nad Hornádom, ktorý si zahral na futbalových majstrovstvách Európy (rok 1980 v Taliansku) a zároveň priviedol na ne aj slovenský reprezentačný výber ako kouč (kontinentálny šampionát bude v roku 2016 vo Francúzsku). "S pánom Zemanom som, samozrejme, spolupracoval, ale veľa vecí si aj o mne našiel a spracoval, keďže je to skúsený novinár. Celé sa to zrodilo veľmi rýchlo, za necelé tri mesiace vznikla táto kniha," uviedol Kozák.


Kniha, ktorá má 180 strán a vydalo ju Ottovo nakladateľstvo, detailne popisuje úspešnú kvalifikáciu ME 2016, ponúka pohľady do zákulisia, názory osobností, spoluhráčov, spolupracovníkov a najbližších ľudí na Jána Kozáka. Jej súčasťou je bohatá štatististická časť a viac ako 150 farebných a čiernobielych fotografii nielen z futbalového, ale aj rodinného prostredia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies