Kozákovi robí vrásky zranenie Kóňu

NETKY.SK • 19 November 2013, 08:53 • 2 min
Kozákovi robí vrásky zranenie Kóňu

FARO - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák mal už dlhšie jasno o základnej zostave na prípravný duel s Gibraltárom. Jeho plány narušilo zranenie Tomáša Kóňu. Stredopoliar FK Senica má svalové problémy.

slovakia

left justify in out

"Je to nepríjemná vec. V jeho prípade momentálne nie som optimista. Ak napokon nebude môcť hrať, potom dáme šancu Pečovskému," odpovedal na otázku agentúry SITA o zdravotnom stave Kóňu Ján Kozák. 

Reprezentačný kouč zostavil na novembrový asociačný termín FIFA dva výbery, len pätica hráčov bola v oboch. Medzinárodne skúsenejší tím hral minulý piatok vo Vroclave proti Poliakom a zvíťazil 2:0. 

"V novembri sme chceli odohrať dva zápasy s tým, že v tom druhom by bez ohľadu na kvality súpera dostala šancu ukázať sa skupina hráčov, ktorá sa môže pobiť o miesto v zostave. Chceme totiž zvýšiť konkurenciu na jednotlivých postoch. Škoda, že sa ospravedlnili Ďubek, Dobrotka a Hološko. S nimi by bolo mužstvo ešte silnejšie. Aj táto zostava však má svoju kvalitu," vyhlásil Ján Kozák. 

Pre Gibraltár bude utorňajší duel historický, keďže ide o premiéru po prijatí krajiny do štruktúr UEFA. Košičana na reprezentačnej stoličke teší, že jeho tím bude pri tejto udalosti. "Zažil som rozdelenie Česko-Slovenska. Viem sa preto vžiť do situácie Gibraltáru, lebo aj Slovensku sa pred časom ťažko hľadali súperi. Teším sa, že tento zápas vojde do histórie. Sme favoritmi, chceme vyhrať, ale Gibraltár má svoju silu. Naše mužstvo bude naladené podať čo najlepší výkon," doplnil na predzápasovej tlačovej konferencii na Estádio Algarve pri Fare Ján Kozák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona