Kozáková premiéra: Šesták zabezpečil proti Rumunom remízu 1:1

NETKY.SK • 15 August 2013, 07:00 • 2 min
Kozáková premiéra: Šesták zabezpečil proti Rumunom remízu 1:1

BUKUREŠŤ - Slovenskí futbaloví reprezentanti remizovali v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí v Bukurešti s Rumunskom 1:1. Skóre na Národnom štadióne otvoril tesne pred odchodom do šatní domáci Bogdan Stancu po centri Gabriela Torjeho.

slovakia

left justify in out

Slováci sa postarali o vyrovnanie v 56. min, keď navrátilec Stanislav Šesták zužitkoval center Vladimíra Weissa mladšieho. Zverenci nového trénera SR Jána Kozáka mali veľkú šancu hneď v úvode, Šesták však opečiatkoval pravú žrď rumunskej bránky. Domáci dali gól aj v 22. min, ale hlavný rozhodca ho neuznal pre postavenie mimo hry.

Slovensko je v roku 2013 stále bez víťazstva, v piatich zápasoch dosiahlo štyri remízy a jednu prehru. Najbližší duel odohrá v rámci kvalifikácie na MS 2014 do Brazílie 6. septembra v Bosne a Hercegovine. 

Medzištátne prípravné stretnutie - streda: 
Rumunsko - Slovensko 1:1 (1:0) 
Góly: 44. Stancu - 56. Šesták, ŽK: 23. Torje - 33. T. Kóňa, 41. Čišovský, 73. J. Ďurica, rozhodovali: Doyle - McDonnell, Delaney (všetci Ír.), 6738 divákov 

Zostavy
Rumunsko: Tatarusanu - Matel (71. Nica), Gaman (46. Goian), Chiriches, Latovlevici - Lazar (46. Pintilii), Hoban - Torje (63. Nikolita), Maxim (46. Grozav), Tanase (75. Marica) - Stancu 
Slovensko: J. Mucha ml. - Pekarík, Čišovský, J. Ďurica, Breznaník (63. Saláta) - T. Kóňa (63. Pečovský), Kucka - Šesták (79. Depetris), Hamšík (65. Štefánik), Weiss ml. (70. Mak) - Jakubko (46. A. Nemec) 

Slováci mali v premiérovom zápase pod taktovkou nového trénera Jána Kozáka proti Rumunom už v 2. min veľkú šancu. Kóňa načasovanou prihrávkou pekne našiel navrátilca Šestáka, ktorý z uhla trafil žrď Tatarusanovej bránky. V 12. min sa kapitán Slovenska Hamšík ocitol v šestnástke súpera, jeho spätná prihrávka však bola zblokovaná. Potom udreli Rumuni. V 22. min sa lopta trepotala v Muchovej sieti, hlavný rozhodca Doyle však gól neuznal pre postavenie mimo hry. O tri minúty na to Mucha čaroval, keď reflexívne vyrazil Stancovu hlavičku po rohovom kope. Slováci sa prebrali, Hamšík v 28. min centroval z ľavej strany na vzdialenejšiu žrď a Šestákovu pohotovú strelu Tatarusanu len s námahou vyškriabal na roh. V 36. min Šesták poslal prudkú prihrávku Jakubkovi na úroveň pokutového kopu, útočník Amkaru Perm mieril nad. Domáci sa ujali vedenia minútu pred koncom prvého polčasu, keď Torjeho center dopravil do siete Stancu. 

Úvod druhého dejstva mal vlažné tempo, prvá vážnejšia šanca však bola hneď gólová, keď Weissov center poslal za chrbát Tatarusana Šesták. V podobnej situácii sa ocitol o tri minúty neskôr Kucka, ale mieril nad. V 62. min zahrával Torje priamy kop, prudká hlavička Gamana letela nad. V 64. min mohol poslať domácich do vedenia Pintilii, trafil však priestor, kde stál pripravený Mucha. V 66. min Šesták využil zaváhanie Latovleviciho, ale jeho prihrávka v pokutovom území nenašla adresáta. V 69. min sa dostali k slovu domáci, Grozav vyslal iba propagačnú strelu. V 76. min Chirichesova strela zvnútra pokutového územia presvišťala tesne vedľa pravej žrde Muchovej bránky. V 80. min Štefánik poslal do šestnástky dobrý center, Tatarusanu si s ním poradil. V nadstavenom čase ešte Kucka natiahol rumunského gólmana z priameho kopu, nový tréner SR Ján Kozák začal remízou. 

Hlasy: 
Ján Kozák st. (tréner SR): "Bol to pre mňa prvý zápas na lavičke reprezentácie, je to pre mňa niečo nové, hoci som odkoučoval množstvo stretnutí - ale predsa len medzištátny je niečo iné. Prežíval som napätie ako pri ligových dueloch. Na našom výkone sa dá stavať, hráči si nastavili latku, ktorú by nemali podliezť. Nerád by som vyzdvihoval jednotlivcov, chlapci podali na ihrisku jednotný výkon a ťahali za jeden povraz." 

Ján Mucha ml. (brankár SR): "Čo z toho, že sme podali kvalitný výkon, ak to nikto doma nevidel. Osobne som veľmi smutný, pretože veľa mojich známych to chcelo sledovať v televízii. Odohrali sme fantastický zápas, celé mužstvo." 

Tomáš Kóňa (stredopoliar SR): "Škoda, že to Stano (Šesták, pozn.) v úvode nepremenil, mali sme tam ešte náznaky príležitostí. V prvom polčase nás Rumuni trochu zatlačili. Do druhého polčasu sme naskočili lepšie, zdalo sa mi, že kondične odišli. Prebrali sme hru." 

Marek Hamšík (kapitán SR): "Boli tam dobré aj zlé veci, remíza s Rumunskom je dobrý výsledok. Začali sme správne, Jano (Mucha, pozn.) potvrdil svoje kvality, on vždy odovzdal všetko za reprezentáciu. Bolo dobre, že ku koncu sme držali loptu a nepustili Rumunov." 

Stanislav Šesták (útočník SR a jediný strelec gólu): "Keby sme boli zvíťazili, tak by to bolo ešte lepšie. Tréner si vyskúšal niektoré veci a niektorých hráčov, takže aj tá remíza je dobrá. Vlado (Weiss, pozn.) mi dal vynikajúci center. V podstate som bol pred zápasom trochu pod tlakom. Gólom som potvrdil, že som späť a som nesmierne vďačný, že tréner mi dal šancu." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies