Kozákov poznatok: Hráči uverili, že môžu víťaziť

NETKY.SK • 19 November 2014, 10:25 • 2 min
Kozákov poznatok: Hráči uverili, že môžu víťaziť

ŽILINA - Ján Kozák aj po záverečnom tohtoročnom vystúpení svojej futbalovej partie proti Fínsku (2:1) zdôraznil, že toľko úspešných a víťazných zápasov nečakal.

slovakia

left justify in out

Reprezentačný tréner Slovenska za jeden z najcennejších atribútov úspešného futbalového roka 2014 s bilanciou 8 víťazstiev - 1 prehra označil vytvorenie víťaznej nálady v tíme, ktorý si dnes trúfa zdolať ktoréhokoľvek súpera. Plný počet 12 bodov zo štyroch kvalifikačných zápasov ME 2016 je toho dôkazom.

"Nečakal som taký úspešný vstup do kvalifikácie," povedal Kozák a pokračoval v hodnotení svojich zverencov: "Vysoko si vážim víťazstvo nad Španielskom. Keď sa na to pozerám spätne, akých hráčov sme zdolali, je to až neuveriteľné. Naši hráči si začali veriť, že môžu vyhrávať aj ťažké zápasy. Na tejto úrovni je to veľmi dôležité. V minulosti sme často boli blízko, ale nevedeli sme tie stretnutia dotiahnuť do úspešného konca. Teraz si viac veríme. Najťažší bol asi zápas v Macedónsku, ale ani v Bielorusku sa nám nehralo ľahko, lebo sme museli potvrdzovať predchádzajúce víťazstvá." 

 

Na pozápasovej tlačovej besede po prípravnom triumfe nad Fínmi v Žiline padla aj otázka, čo bude treba urobiť, aby sa v tíme aj po zimnej prestávke zachovala víťazná kontinuita. Kozák sa pousmial. "Som presvedčený, že títo hráči už majú dostatok skúseností na to, aby nepodcenili žiadny zápas. Koncentrácia a túžba po víťazstvách v tomto tíme zostanú. O tom som presvedčený," podotkol skúsený tréner, ktorému sa podarilo vyvolať na Slovensku menší futbalový ošiaľ. 

 

V prvej polovici budúceho roka čakajú na jeho zatiaľ víťaznú družinu len dva kvalifikačné zápasy a oba v domácom prostredí. Najprv 27. marca proti Luxembursku a potom 14. júna s Macedónskom. Cieľ nemôže byť iný ako zisk ďalších 6 bodov. Ak by sa to podarilo, francúzsky cieľ by bol na dosah. "Za podpory divákov aj všetkých ľudí naokolo, ak sa opäť utvorí dobrá atmosféra, mali by sme v domácom prostredí na jar tieto mužstvá zdolať," zakončil Kozák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona