Kozák: V zostave mám jasno, zápas si žiada urobiť zmeny

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 16:46 • 2 min
Kozák: V zostave mám jasno, zápas si žiada urobiť  zmeny

LILLE - od vyslaného redaktora Juraja Karpiela) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák potvrdil, že oproti sobotňajšiemu neúspešnému prvému duelu s Walesanmi (1:2) chystá zmeny v základnej zostave pre stredajší zápas v Lille proti Rusom (15.00 h) v rámci B-skupiny ME vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

"V zostave mám jasno. Zápas s Ruskom si žiada urobiť nejaké zmeny. Nie preto, že by hráči v prvom stretnutí sklamali, každý jeden sa rozdal na ihrisku. Tento duel si však žiada niečo zmeniť, tak to aj urobím," povedal kormidelník slovenských "sokolov" počas utorkovej predzápasovej tlačovej konferencie v dejisku stretnutia a dodal: "Prehra na úvod bola zbytočná. Waleské mužstvo nebolo lepšie, ale využilo naše chyby, nespravili sme ich veľa. My sme svoje šance nepremenili. Vo futbale však aj také prehry bývajú. Zápas s Ruskom ukáže, akí sme futbalovo a ľudsky silní."

Rusi vo svojom prvom stretnutí na turnaji remizovali 1:1 s favorizovanými Angličanmi. Lídrami tabuľky "béčka" sú po prvom kole nečakane hráči Walesu, Slováci sú na iste nepostupovej štvrtej pozícii. Prví dvaja z každej zo šiestich základných skupín a tiež štyri najlepšie tímy z tretích miest preniknú do osemfinále, čo aj po úvodnom nezdare zostáva hlavným cieľom slovenského tímu.

 

"Pre každého z nás je to dôležitý zápas, prvý raz sme na takomto turnaji. Prehrali sme prvý súboj, máme v hre ešte šesť bodov, musíme sa pozerať dopredu. Ak do toho dáme všetko, je šanca na úspech. Každý bude na ihrisku drieť, jeden za druhého," skonštatoval obranca Ján Ďurica a doplnil: "Bude to zápas ako každý iný, veľa však pre nás znamená. Pripravujeme sa na nich ako na hocikoho iného. Ruských hráčov dobre poznám, viem, že majú dobrú formu a sú skúsení. Nič im však nedarujeme zadarmo."

Orgány Európskej futbalovej únie (UEFA) v utorok podmienečne vylúčili Rusko z ME pre výtržnosti jeho fanúšikov počas sobotňajšieho súboja s Anglickom v Marseille. "Nezaoberám sa vecami, ktoré nedokážem ovplyvniť. Ja mám zatiaľ fantastický pocit z atmosféry na štadiónoch. Verím, že sa emócie upokoja a na štadióne bude pravá futbalová atmosféra, k takému šampionátu to patrí," uzavrel Ján Kozák, ktorý má podľa svojich slov pred stredajším súbojom k dispozícii kompletný káder bez zdravotných obmedzení.

Slováci absolvujú v utorok od 16.30 h na Štadióne Pierra Mauroya oficiálny predzápasový tréning. V rámci B-skupiny na nich čaká ešte zápas proti Angličanom (v pondelok 20. júna o 21.00 h v Saint-Étienne).

Predpokladané základné zostavy na stredajší zápas Rusko - Slovensko v Lille (15.00 h) v rámci B-skupiny ME 2016 vo Francúzsku:


Rusko: Akinfejev - Smoľnikov, Ignaševič, V. Berezuckij, Ščennikov - Neustädter, Golovin, Smolov, Šatov, Kokorin - Dziuba


Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan - Kucka - Mak, Duda, Hamšík, Weiss - A. Nemec


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies