Kozák v Rusku spokojný s defenzívou, menej s hrou dopredu

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 08:46 • 2 min
Kozák v Rusku spokojný s defenzívou, menej s hrou dopredu

PETROHRAD - Nezdolanosť slovenskej futbalovej reprezentácie trvala takmer osem mesiacov. O ukončenie päťzápasovej série SR bez prehry sa postarali hráči Ruska, ktorí v pondelňajšom prípravnom stretnutí v Petrohrade zvíťazili nad Slovenskom tesne 1:0. Po bezgólovom prvom dejstve sa Rusi presadili až v 82. min umiestnenou hlavičkou striedajúceho Alexandra Keržakova.

slovakia

left justify in out

"Prišli sme sem s úmyslom odohrať čo najlepší duel a domácich potrápiť. Myslím si, že sa nám to dlho aj darilo. Rusko je v domácom prostredí silné a prešlo dosť veľa času, kým si utvorilo gólovú príležitosť. Keď však prišla prvá vážnejšia, dokázali ju využiť," zhodnotil na pozápasovej tlačovej besede kouč slovenskej reprezentácie Ján Kozák pondelňajší súboj na štadióne Petrovskij. Šesťdesiatročný skúsený kormidelník bol spokojný s obrannou činnosťou. "V defenzíve sme hrali až na jedno zaváhanie slušne, chýbalo mi však viac aktivity smerom dopredu. Proti takému organizovanému mužstvu ako je Rusko sa však veľmi ťažko presadzuje. Náznaky síce boli, dostali sme domácich aj do úzkych, ale nestačilo to na to, aby sme strelili gól.“ 


Slovákom chýbalo viacero opôr. "Samozrejme, že s Hamšíkom, Škrtelom či Kuckom by sila tímu bola väčšia, najmä pokiaľ ide o držanie lopty a skúsenosti z ťažkých zápasov. Napriek ich absenciám sme poskladali schopné mužstvo, ktoré kládlo účastníkovi majstrovstiev sveta v Brazílii veľký odpor," poznamenal ďalej J. Kozák. 


Ten dal na poste defenzívneho stredopoliara v Petrohrade príležitosť aj Filipovi Kissovi. "Čo sa týka úloh, ktoré dostal, snažil sa ich plniť. Na to, že hral prakticky prvýkrát za A-mužstvo, milo ma prekvapil," vyjadril sa na margo 23-ročného Kissa lodivod futbalistov SR. 


Po tesnej jednogólovej prehre v ôsmom vzájomnom meraní síl s Ruskom je bilancia futbalistov Slovenska s týmto súperom mierne nepriaznivá (2 - 3 - 3, skóre 6:7). Petrohradská konfrontácia však bola vhodnou previerkou na jesenný štart v kvalifikácii ME 2016. Generálkou pre "kozákovcov" bude 5. septembra duel proti Malte, ktorý sa uskutoční v Žiline. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies