Kozák si remízu s Írskom cení: Škoda finálnej fázy

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 07:58 • 2 min
Kozák si remízu s Írskom cení: Škoda finálnej fázy

BRATISLAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák netajil po remíze 2:2 s Írskom spokojnosť s výkonom mužstva. Vzhľadom na priebeh utorňajšieho prípravného súboja však vycítil, že jeho tím má reálnu šancu pomýšľať na víťazstvo a preto po hodine hry siahol hneď k štyrom zmenám v zostave - na ihrisko poslal kvarteto ofenzívnych hráčov Ondreja Dudu, Vladimíra Weissa, Róberta Maka a Adama Nemca s jasným zámerom, aby sa pokúsili otočiť skóre zápasu.

slovakia

left justify in out

V Dubline sa napokon zrodila zaslúžená remíza, po nerozhodnom výsledku s Lotyšskom (0:0) už druhá, ktorú dosiahla slovenská reprezentácia v marcovom asociačnom termíne. "Po zmene strán už hra nemala také tempo, upadla, ale ja osobne som tento zápas chcel vyhrať. Aj preto som spomínanými striedaniami sledoval, aby sa zvýšilo tempo hry. Očakával som od nových hráčov, že prinesú nejaký gól. Škoda, že sme neboli aktívnejší vo finálnej fáze. Vnútorne som totiž cítil, že by sme tento zápas mohli vyhrať," vravel na pozápasovej tlačovej konferencii Kozák, ktorému sa po futbalovej stránke viac páčil prvý polčas. "Myslím si, že mal veľmi dobré tempo. Bol vzruch pred bránami, sporné situácie, padli štyri góly," poznamenal.

 

Za pravdu mu dáva skutočnosť, že v úvodnom dejstve sa udialo všetko podstatné. Slováci sa ujali vedenia v 14. minúte po góle Miroslava Stocha, ale domáci rýchlo odpovedali dvoma premenenými jedenástkami v krátkom úseku. Na konci polčasu však hostia zaslúžene vyrovnali, keď si strelil vlastný gól stopér Paul McShane po dôraznej robote Róberta Vitteka v súperovej šestnástke. Po zmene strán aj vinou početných striedaní tempo hry upadlo a ďalší presný zásah už vyše 30-tisícová návšteva na Aviva Stadium nevidela. Po utorku tak stále platí, že ani v piatom vzájomnom zápase s tímom so "zeleného ostrova" sa Slovensko nedočkalo triumfu, popri jednej prehre sa až štyri súboje skončili nerozhodne.

 

Lodivoda slovenského tímu pripravujúceho sa na EURO 2016 rozladili oba jedenástkové verdikty hlavného rozhodcu. V prvom prípade Nór Nielsen "skočil na lep" Shaneovi Longovi, ktorý nafilmoval pád v rohu šestnástky po súboji s Matúšom Kozáčikom. V druhom prípade však Martin Škrtel na írskeho útočníka rýchlostne nestíhal a musel zatiahnuť vo vlastnom pokutovom území ručnú brzdu. "Penalty patria k futbalu, ale dovolím si tvrdiť, že dnes jedna nebola a druhá bola veľmi prísna. Chlapci však ukázali, že sú skúsení a ani takéto situácie ich nevyvedú z miery. Po dvoch inkasovaných góloch opäť išli za vyrovnaním a nakoniec sa im to aj podarilo. Cením si remízu v Írsku proti mužstvu bojovníkov, ktorí hrajú tímovo. Je to silný protivník, ktorého rešpektujem," dodal lodivod SR.

 

Na margo Vittekovho výkonu, ktorý nastúpil od začiatku a podpísal sa pod druhý gól svojho tímu, Kozák poznamenal: "Blížia sa majstrovstvá Európy a ja na poste útočníka potrebujem skúseného hráča, ktorý sa nezľakne súpera a ťažkých zápasov. Robo mal veľa dobrých aj horších vecí, ale je to skúsený futbalista a má tomuto mužstvu čo dať."

 

Najbližšie sa Slováci stretnú až v máji na predšampionátovej príprave. Najprv na sústredení v Rakúsku odohrajú neoficiálny zápas s Gruzínskom (27. mája). Priamo z neho zamieria do Nemecka, kde sa 29. mája stretnú s úradujúcimi majstrami sveta v Augsburgu. V generálke na EURO 2016 budú hostiť Severné Írsko (4. júna v Trnave). Na šampionáte budú ich súpermi v B-skupine Wales, Rusko a Anglicko.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona