Kozák sa teší na Rumunsko, nominácia už takmer hotová

NETKY.SK • 2 August 2013, 10:59 • 2 min
Kozák sa teší na Rumunsko, nominácia už takmer hotová

KOŠICE - Nový tréner futbalovej reprezentácie SR Ján Kozák st. sa už teší na svoj prvý zápas vo funkcii, v stredu 14. augusta sa Slovensko predstaví v prípravnom dueli na Národnom štadióne v Bukurešti proti domácemu tímu.

slovakia

left justify in out

Bude to jediné prípravné stretnutie pred záverečnými štyrmi zápasmi kvalifikácie na budúcoročné majstrovstvá sveta v Brazílii. "Samozrejme, že sa teším. Už ten prvý duel vo funkcii reprezentačného trénera je pre mňa výzvou, aj keď je len prípravný, pretože dnes už nijaké medzištátne stretnutie nie je jednoduché. Prajem si, aby všetci hráči, ktorých na duel s Rumunskom nominujem, prišli zdraví. Očakávam od nich zodpovedný prístup a maximálnu bojovnosť. Dúfam, že sa pobijú o dobrý výsledok," povedal Kozák pre denník Korzár. 

Päťdesiatdeväťročný kouč má údajne v nominácii v podstate jasno, potrebuje zmazať už len pár otáznikov. "Tých nie je veľa, visia len nad hráčmi, ktorí nie sú zdravotne v poriadku. Problém je ešte s jedným-dvoma miestami, tam je to ešte otvorené. Ide o Hološka, ktorý je po operácii, či Bakoša, ktorý má problémy s členkom. Švento, ktorý vyzeral veľmi dobre, sa tiež zranil, ale je už v tréningovom procese, podobne ako Breznaník," pokračoval tréner slovenskej reprezentácie. 

Rodák z Matejoviec nad Hornádom má v pláne osobne navštíviť legionárov, no chce mať podrobne zmapovanú aj domácu súťaž. "Vidím veľa zápasov Corgoň ligy, tri až štyri týždenne, naživo i v televízii, snažím sa získať čo najväčší prehľad o všetkých mužstvách. Samozrejme, chystám sa pozrieť do zahraničia, kde pôsobia naši hráči. No tam sa ligy ešte nezačali, takže zatiaľ som sa bol pozrieť aspoň na Ligu majstrov v Plzni proti Sarajevu," zakončil Kozák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies