Kozák ráta na jar aj s Gyömbérom a Lásikom

NETKY.SK • 12 November 2013, 11:03 • 2 min
Kozák ráta na jar aj s Gyömbérom a Lásikom

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák sa pochvalne vyjadril na adresu dvoch členov národného výberu do 21 rokov Norberta Gyömbéra a Richarda Lásika.

slovakia

left justify in out

S týmito dvoma hráčmi ráta 59-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádom aj v nasledujúcom kvalifikačnom cykle o postup na majstrovstvá Európy 2016, resp. už v jarných asociačných termínoch. Dvadsaťjedenročný stopér Gyömbér vynikajúco vstúpil do "veľkého futbalu" - v ostatných týždňoch pravidelne nastupuje v základnej zostave Catanie Calcio v najvyššej talianskej súťaži a z Apeninského polostrova idú o ňom len pozitívne správy. Jeho rovesník Lásik je stabilne súčasťou základnej zostavy druholigového talianskeho mužstva Brescia Calcio, aktuálne však laboruje so zraneným členkom.

"Po zimnej prestávke by sme chceli siahnuť do 'dvadsaťjednotky'. Doteraz sme to neurobili, pretože reprezentácia do 21 rokov hrá náročné zápasy v kvalifikácii, ale už v jarnej časti hráči, ktorí budú mať kvalitu a pomôžu 'áčku' podľa našich predstáv, môžu dostať príležitosť. Sú tam dvaja schopní hráči, takže doplníme káder o nich. Hovorím o Gyömbérovi a Lásikovi. Ten však musí byť najprv stopercentne zdravotne v poriadku a potom môže vystužiť stredovú formáciu. S Gyömbérom počítam nie na stopérsky post, ale na pozíciu stredového hráča. Hrával to v Banskej Bystrici a tam by som ho rád vyskúšal," uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii tréner seniorskej reprezentácie SR Ján Kozák. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies