Kozák pred duelom v Rige: Vo futbale vždy o niečo ide

NETKY.SK • 15 Október 2013, 09:31 • 2 min
Kozák pred duelom v Rige: Vo futbale vždy o niečo ide

RIGA - Pred utorňajším zápasom slovenskej futbalovej reprezentácie v Rige zarezonovala aj otázka motivácie v záverečnom desiatom súboji neúspešnej kvalifikácie MS 2014 v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Slovensku a Lotyšsku už primárne išlo len o konečné potvrdenie tretej, resp. piatej pozície v tabuľke G-skupiny, postup bol už dávnejšie pasé na oboch stranách, a slovenský tréner Ján Kozák už pred týždňom avizoval, že z tohto pohľadu to bude jeho najnáročnejší zápas na lavičke národného tímu.

Deň pred súbojom na štadióne Skonta Riga lodivod hostí odmietol úvahy, že "už o nič nejde". "Vo futbale stále o niečo ide. Aj keď hráme medzi sebou o kolu alebo večeru, stále o niečo ide," pousmial sa Kozák, ktorý nechcel ani príliš pasovať svoj tím do pozície favorita: "Ak by sme boli v plnej sile, možno by sa to dalo povedať. Toto mužstvo je teraz približne výkonnostne rovnaké ako súper, keď beriem do úvahy, že títo hráči menej hrali v poslednom čase v reprezentácii. A ako nastúpime v základnej zostave, tak takto budú hrať prvýkrát. Takže je to istý hendikep. Z tohto pohľadu je to najťažší zápas."

Kozák síce v Rige neočakáva tak nervózny duel ako minulý piatok v Aténach s Grékmi, no od hráčov bude žiadať, aby dodržiavali disciplínu a koncentrovali sa len na hru: "Samozrejme, hráčom to budem prízvukovať. Stali sa tam veci (v Grécku-pozn.), ktoré sa nemali stať. Dostali sme zbytočné žlté karty a toto by sa v reprezentácii nemalo stať. Dnes rozhodujú maličkosti, je to o koncentrácii, o plnení si úloh," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies