Kozák pred Českom: Je športové chcieť vyhrať

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 18:07 • 2 min
Kozák pred Českom: Je športové chcieť vyhrať

ŽILINA 30. marca (SITA) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák tvrdí, že prioritou bol pre neho kvalifikačný úspech nad Luxemburskom, v príprave proti Česku však rozhodne nechce prehrať.

slovakia

left justify in out

"Každý zápas je veľmi dôležitý, aj prípravný, lebo ich je málo. Futbalové stretnutia medzi Slovenskom a Českom majú vždy nádych rivality, ale hráči sú profesionáli a vedia rozlíšiť dovolené od nedovoleného. Teším sa na zápas. Je to športové chcieť vyhrať," vyhlásil Kozák v pondelok podvečer na TB v Žiline. 

 

V porovnaní so zvládnutým piatkovým súbojom s Luxemburskom (3:0) bude v utorok reprezentácii chýbať pre potreby klubu uvoľnený Miroslav Stoch, Kozák priznal aj zdravotné problémy u Juraja Kucku a Dušana Šventa. Reprezentačný kouč myslí aj na to, že dá väčší priestor mladým hráčom. Konkrétne mená nechcel vysloviť, ale napokon pripustil, že hráči z najvyššej českej súťaže Patrik Hrošovský a Ján Greguš zrejme dostanú príležitosť. "Uvidíme po večernom tréningu. Zostavu nosím v hlave, ale nechcem niečo hovoriť dopredu, čo potom nebude. Potrebujem si aj nejaké veci vyskúšať, ale mužstvo by malo byť dostatočne silné na to, aby to bol kvalitný zápas a mal divákom čo ponúknuť," uviedol Ján Kozák, ktorý počas aktívnej kariéry hral aj vo vtedajšom špičkovom českom klube Dukla Praha. 

 

Kozák nepochybuje o tom, že české mužstvo stále má vysokú kvalitu, aj keď zrejme nenastúpi v najsilnejšom zložení. Na tlačovej konferencii odzneli aj otázky týkajúce sa českého reprezentačného trénera Pavla Vrbu, ktorý je na Slovensku známy z pôsobenia v Púchove a potom najmä v MŠK Žilina, kde dosiahol niekoľko úspechov. "Je to príjemný človek a tréner, ktorý to v začiatkoch pri českej reprezentácii nemal ľahké, ale vypracoval sa. Má dobré výsledky, víťazstvá nad Holandskom, Islandom, Tureckom, to hovorí za všetko. Nie je ľahké vyhrávať kvalifikačné zápasy proti takým silným súperom," doplnil Ján Kozák. 

 

Diskutovanou témou pred utorkovým stretnutím je aj počasie. V pondelok sa cez Žilinu prehnalo niekoľko lejakov, pršať má aj v deň zápasu. Kvalita terénu je však podľa slovenského trénera dobrá: "Som príjemne prekvapený, v akom stave je ihrisko. Žilina tu hrala len jeden majstrovský zápas a verím, že aj zajtra bude terén dobre pripravený." 

 

Prípravný súboj Slovensko - Česko má začiatok v utorok o 20.30 h. Slováci sa budú snažiť zmierniť nepriaznivú bilanciu s Čechmi. Od rozdelenia Československa v roku 1993 sa reprezentačné A-tímy týchto dvoch krajín stretli dosiaľ deväťkrát. Hráči s dvojkrížom na hrudi sa pri celkovom skóre 9:21 z víťazstva radovali v dvoch prípadoch, dva razy s "českým levom" remizovali a päťkrát odišli ako zdolaní. Utorkový duel pod Dubňom rozhoduje Maďar István Vad. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona