Kozák očakáva ťažkú generálku na Ukrajinu, dánsky tím rieši konflikt so zväzom

NETKY.SK • 4 September 2018, 09:49 • 2 min
Kozák očakáva ťažkú generálku na Ukrajinu, dánsky tím rieši konflikt so zväzom

Trnava - Slovenská futbalová reprezentácia nastúpi v stredajšom prípravnom zápase v Trnave proti výberu Dánska. Duel by mal obom aktérom poslúžiť na otestovanie ich výkonnosti pred štartom novovytvorenej súťaže Liga národov, do ktorej vstúpia zverenci trénera Jána Kozáka nedeľňajším súbojom v ukrajinskom Ľvove a Dáni v Aarhuse proti Walesu.

slovakia

left justify in out

V utorok ráno ešte nebolo jasné, s akým tímom hostia na Slovensko prídu. Pôvodne nominovaných hráčov, medzi ktorými nechýbali opory Kasper Schmeichel, Christian Eriksen či Simon Kjaer, by podľa nepotvrdených informácií dánskych médií mala nahradiť ekipa zložená z hráčov z najvyššej domácej súťaže. Začiatkom týždňa totiž vyplávali na povrch nezhody medzi reprezentantmi a Dánskou futbalovou úniou (DBU) ohľadom komerčných práv a ďalších podmienok kolektívnej zmluvy.

 

Hovorca DBU pre dánsku tlačovú agentúru Ritzau uviedol, že ak sa nezrodí rýchla dohoda, osemfinalista MS 2018 v Rusku sa na Slovensku nepredstaví. Dánsku by v tom prípade hrozila pokuta od Európskej futbalovej únie (UEFA) a v prípade neodohrania nedeľňajšieho duelu LN proti Walesu dokonca aj vylúčenie z kvalifikácie EURO 2020. Slovenský futbalový zväz (SFZ) však dostal od hostí prísľub, že na stretnutie pricestujú.

 

img

Problémy v tábore najbližšieho súpera nenarušili prípravu slovenského tímu, ktorý v Senci ladí formu na septembrový dvojzápas. "Dáni hrajú pekný futbal. Hrajú tímovo, nemajú žiadne veľké hviezdy. Bude to ešte prípravný zápas, tréner si môže na Ukrajinu niečo vyskúšať. V nedeľu to už bude o niečom inom. Ukrajinu poznáme a verím, že máme väčšiu kvalitu, a že súpera zdoláme. Verím, že s Dánmi si na ďalšieho súpera urobíme chuť," povedal krídelník Erik Pačinda pred konfrontáciou s 9. tímom rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

 

Z pôvodnej nominácie vypadol pre zranenie pravý obranca Peter Pekarík, Slováci však disponujú širokým kádrom. Kozák chce súboj s Dánskom využiť naplno. "Núka sa nám posledná šanca niečo si otestovať, no zároveň si uvedomujeme silu Dánska. Súper má kvalitný káder, totožný s tým, ktorý sa predstavil na svetovom šampionáte v Rusku. Tam Dáni stroskotali až po neúspešnom jedenástkovom rozstrele s neskorším vicemajstrom Chorvátskom. Ktovie, kam by dokráčali, ak by sa im podarilo Chorvátov vyradiť?" zamyslel sa Kozák. "Spolu so Švédskom a Islandom na MS v Rusku potvrdili, že v uplynulom období napredujú a budú silným protivníkom," dodal lodivod slovenského tímu.

 

img

 

Zápas SR - Dánsko má úvodný výkop v stredu 5. septembra o 20.45 h na Štadióne Antona Malatinského, v priamom prenose ho odvysiela RTVS na Jednotke. Pôjde o tretí vzájomný súboj Slovákov s reprezentáciou z Jutského polostrova, v tom prvom (29. marca 2011 v príprave v Trnave) sa zrodilo víťazstvo hostí 2:1, 15. augusta 2012 v Odense uspeli Slováci výsledkom 3:1.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona