Kozák očakáva ťažkú generálku na Ukrajinu, Dáni v problémoch

NETKY.SK • 4 September 2018, 09:49 • 2 min
Kozák očakáva ťažkú generálku na Ukrajinu, Dáni v problémoch

TRNAVA - Slovenská futbalová reprezentácia nastúpi v stredajšom prípravnom zápase v Trnave proti výberu Dánska.

slovakia

left justify in out

 Duel by mal obom aktérom poslúžiť na otestovanie ich výkonnosti pred štartom novovytvorenej súťaže Liga národov, do ktorej vstúpia zverenci trénera Jána Kozáka nedeľňajším súbojom v ukrajinskom Ľvove a Dáni v Aarhuse proti Walesu.

V utorok ráno ešte nebolo jasné, s akým tímom hostia na Slovensko prídu. Pôvodne nominovaných hráčov, medzi ktorými nechýbali opory Kasper Schmeichel, Christian Eriksen či Simon Kjaer, by podľa nepotvrdených informácií dánskych médií mala nahradiť ekipa zložená z hráčov z najvyššej domácej súťaže. Začiatkom týždňa totiž vyplávali na povrch nezhody medzi reprezentantmi a Dánskou futbalovou úniou (DBU) ohľadom komerčných práv a ďalších podmienok kolektívnej zmluvy. Hovorca DBU pre dánsku tlačovú agentúru Ritzau uviedol, že ak sa nezrodí rýchla dohoda, osemfinalista MS 2018 v Rusku sa na Slovensku nepredstaví. Dánsku by v tom prípade hrozila pokuta od Európskej futbalovej únie (UEFA) a v prípade neodohrania nedeľňajšieho duelu LN proti Walesu dokonca aj vylúčenie z kvalifikácie EURO 2020. Slovenský futbalový zväz (SFZ) však dostal od hostí prísľub, že na stretnutie pricestujú.

Problémy v tábore najbližšieho súpera nenarušili prípravu slovenského tímu, ktorý v Senci ladí formu na septembrový dvojzápas. "Dáni hrajú pekný futbal. Hrajú tímovo, nemajú žiadne veľké hviezdy. Bude to ešte prípravný zápas, tréner si môže na Ukrajinu niečo vyskúšať. V nedeľu to už bude o niečom inom. Ukrajinu poznáme a verím, že máme väčšiu kvalitu, a že súpera zdoláme. Verím, že s Dánmi si na ďalšieho súpera urobíme chuť," povedal krídelník Erik Pačinda pred konfrontáciou s 9. tímom rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Z pôvodnej nominácie vypadol pre zranenie pravý obranca Peter Pekarík, Slováci však disponujú širokým kádrom. Kozák chce súboj s Dánskom využiť naplno. "Núka sa nám posledná šanca niečo si otestovať, no zároveň si uvedomujeme silu Dánska. Súper má kvalitný káder, totožný s tým, ktorý sa predstavil na svetovom šampionáte v Rusku. Tam Dáni stroskotali až po neúspešnom jedenástkovom rozstrele s neskorším vicemajstrom Chorvátskom. Ktovie, kam by dokráčali, ak by sa im podarilo Chorvátov vyradiť?" zamyslel sa Kozák. "Spolu so Švédskom a Islandom na MS v Rusku potvrdili, že v uplynulom období napredujú a budú silným protivníkom," dodal lodivod slovenského tímu.

Zápas SR - Dánsko má úvodný výkop v stredu 5. septembra o 20.45 h na Štadióne Antona Malatinského, v priamom prenose ho odvysiela RTVS na Jednotke. Pôjde o tretí vzájomný súboj Slovákov s reprezentáciou z Jutského polostrova, v tom prvom (29. marca 2011 v príprave v Trnave) sa zrodilo víťazstvo hostí 2:1, 15. augusta 2012 v Odense uspeli Slováci výsledkom 3:1.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies