Kozák očakáva proti Ukrajine náročnú previerku

NETKY.SK • 7 September 2015, 20:53 • 2 min
Kozák očakáva proti Ukrajine náročnú previerku

ŽILINA - Slovenskí reprezentanti sú ochotní urobiť maximum pre pozitívny výsledok v utorkovom domácom stretnutí s futbalistami Ukrajiny v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska. Tréner A-tímu SR Ján Kozák považuje najbližšieho súpera za skúseného protivníka.

slovakia

left justify in out

"Sú zohraní a súdržní. Ich výhodou je, že spolu nastupujú už dlhú dobu, majú zautomatizované návyky a funguje im to. Disponujú kvalitou vzadu i vpredu. Sú sebavedomí, majú skúseného kormidelníka. Čaká na nás náročná previerka, bolo by vhodné potvrdiť tri body z úvodnej vzájomnej konfrontácie. Vynasnažíme sa eliminovať ich silné stránky a slabšie využiť v náš prospech. Majú iný prejav než Španielsko, bude to odlišný duel," povedal Kozák na pondelkovej predzápasovej tlačovej besede a priniesol dobrú správu ohľadom zdravotného stavu krídelníka Miroslava Stocha. "V nedeľu začal naplno trénovať, ostatní by mali byť v poriadku. Pred definitívnym vyrieknutím základnej zostavy zostáva ešte jeden tréning. Mám nejaké otázniky, ale na 90 percent som už rozhodnutý," prezradil 61-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádom. Jeho zverenci na žilinskom štadióne v pondelok trénovali od 19.15 h.

 

V Španielsku pre trest za žlté karty nemohol pomôcť stabilný kapitán Martin Škrtel, proti Ukrajine je odhodlaný vydať zo seba všetko. "Rozumieme, o čo ide a čo musíme urobiť. Vieme, čo môžeme od oponenta očakávať a spravíme čokoľvek, aby sme využili náš potenciál. Pre každého futbalistu je nepríjemné, keď musí sedieť len na tribúne. Veľmi sa teším," uviedol pilier slovenskej defenzívy.

 

Návrat Škrtela takisto ako stredopoliara Juraja Kucku je pre kouča Kozáka vzpruhou. "Som nesmierne rád, že obidvaja sú k dispozícii. Dosiaľ sme v prebiehajúcej eliminácii nemuseli riešiť takéto starosti so zostavou. V Oviede absentovalo kvarteto, okrem kariet to zapríčinili zranenia. Futbal však prináša aj takéto problémy. V utorok by sme mali byť silnejší, nakoľko ukáže až zápas," poznamenal Ján Kozák, ktorého teší výborná partia a kolektívny duch v kabíne SR: "V reprezentácii sa bez toho nedajú dosiahnuť dobré rezultáty."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies