Kozák nominoval na záver aj Stocha, Hamšík dostal voľno

NETKY.SK • 30 September 2013, 13:25 • 2 min
Kozák nominoval na záver aj Stocha, Hamšík dostal voľno

BRATISLAVA - V 23-člennej nominácii trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka na záverečný dvojzápas G-skupiny kvalifikácie MS 2014 proti Grécku a Lotyšsku figuruje opäť aj stredopoliar Miroslav Stoch z PAOK Solún, chýba v nej však Marek Hamšík z SSC Neapol.

slovakia

left justify in out

Slováci už nemajú ani teoretickú postupovú šancu do Brazílie, môžu sa tak bez tlaku prezentovať kvalitnou hrou v záverečných bojoch. V národnom tíme absentuje špílmacher SSC Neapol Marek Hamšík, ktorý mal zdravotné problémy a tréner Kozák sa rozhodol dať mu voľno. Z najvyššej domácej súťaže Corgoň ligy figurujú v reprezentačnom kolektíve štyria hráči - brankár Martin Dúbravka, obranca Jozef Piaček a stredopoliar Viktor Pečovský z MŠK Žilina a stredopoliar Senice Tomáš Kóňa.

Slováci zakončia kvalifikáciu MS dvoma duelmi u súperov - 11. októbra v Grécku (Atény) a 15. októbra v Lotyšsku (Riga). V tomto kalendárom roku A-tím SR vyhral jeden zápas, v septembri sa tešil v Zenici po kvalifikačnom triumfe nad Bosnou a Hercegovinou 1:0. O ďalšie štyri dni rovnakému súperovi podľahol v Žiline 1:2. Na konte má z ôsmich kvalifikačných duelov tri výhry, tri remízy a dve prehry, 12 bodov a skóre 9:7. Lídrom G-skupiny je Bosna so ziskom 19 bodov, rovnaký počet majú aj druhí Gréci, Slováci sú tretí.

nominácia SR na dvojzápas kvalifikácie MS 2014 v Grécku a v Lotyšsku (11. októbra o 20.45 h v Aténach, resp. 15. októbra o 20.10 h v Rige):
brankári: Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Martin Dúbravka (MŠK Žilina)
obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Dušan Švento (Red Bull Salzburg), Kornel Saláta (Tom Tomsk), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Jozef Piaček (MŠK Žilina)
stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg), Samuel Štefánik (NEC Nijmegen), Juraj Kucka (FC Janov), Tomáš Kóňa (FK Senica), Stanislav Šesták (Bursaspor), Miroslav Stoch (PAOK Solún), Vladimír Weiss (Olympiakos Pireus)
útočnícvi: Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň), Marek Bakoš (Viktoria Plzeň), Martin Jakubko (Amkar Perm), Erik Jendrišek (Energie Cottbus), Adam Nemec (1. FC Union Berlín)

náhradníci:
brankári: Ján Novota (Rapid Viedeň), Matúš Putnocký (Slovan Bratislava)
obrancovia: Ľubomír Michalík (Kairat Almaty), Marián Čišovský (Viktoria Plzeň), Marek Čech (FC Bologna)
stredopoliari: Róbert Mak (1. FC Norimberg), Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok)
útočníci: David Depetris (Caykur Rizespor), Jakub Sylvestr (Erzgebirge Aue), František Kubík (Arsenal Kyjev)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies