Kozák neprezradil zostavu, SR sa chce presadiť kolektívne

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 16:47 • 2 min
Kozák neprezradil zostavu, SR sa chce presadiť kolektívne

BORDEAUX - od vyslaného redaktora Juraja Karpiela) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v súlade s predpokladmi neprezradil mená hráčov, ktorých zaradí do základnej zostavy na sobotňajší prvý duel SR na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Slováci v Bordeaux vyzvú Walesanov v rámci základnej B-skupiny, úvodný výkop je o 18.00 h. "Základnú zostavu, samozrejme, neprezradím. Vy, ktorí ste sledovali ostatné prípravné zápasy, ste však mohli vidieť, že sa vykryštalizovala. Príprava na šampionát prebehla podľa našich predstáv, neboli problémy. Všetci hráči sú zdravotne v poriadku a pripravení nastúpiť.

 

Slováci by tak mohli proti ostrovnému súperovi nastúpiť v najsilnejšom zložení, teda už aj s ľavým obrancom Tomášom Hubočanom, ktorému zdravotný stav neumožnil absolvovať ani jednu z troch predšampionátových príprav proti Gruzínsku (3:1), Nemecku (3:1) a Severnému Írsku (0:0).

 

Atmosféra v mužstve je dobrá, tešíme sa na prvý súboj," povedal kormidelník slovenských "sokolov" počas piatkovej predzápasovej tlačovej konferencie v dejisku stretnutia a dodal: "Určité napätie je cítiť, to je potrebné pre dobrý výkon. Nie však nervozita. Prístup musí byť stopercentný."Taký, aký ukázali chlapci aj v iných zápasoch," uviedol 62-ročný kouč SR.

 

 Krátko predtým sa približne sedemdesiatim prítomným novinárom prihovoril slovami, že samotná účasť na šampionáte je pre Slovensko historický úspech. "Sme veľmi radi, že malá krajina ako Slovensko sa po 36 rokoch opäť dostala na majstrovstvá Európy. Francúzsko je pekná, futbalová krajina a veľmi sa tešíme. Pre mňa osobne je tento šampionát v pozícii trénera prvý. Určitý čas od emócií, keď sme vybojovali postup z kvalifikácie, prešiel. Teraz nastala chvíľa, aby sme v konfrontácii s najsilnejšími protivníkmi ukázali kvalitu a predstavili sa v dobrom svetle. Na úvod nás čaká priamy súboj s Walesom, v ktorom chceme uspieť," naznačil bodové ambície lodivod slovenského tímu.


Víťazstvo by každé z mužstiev výrazne priblížilo k osemfinálovým bránam, čo si uvedomuje aj kouč slovenského výberu. " Dlho sme sa pripravovali. Chceme podať dobrý výkon a byť úspešní," povedal 62-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádom.

Najjagavejšou hviezdou Walesanov je krídelník Realu Madrid Gareth Bale. Eliminovanie snáh tohto prvotriedneho futbalistu môže Slovákov výrazne priblížiť k úspešnému výsledku, myslí si Ján Kozák. "Bale je špičkový hráč, nielen Walesu, ale aj na svete. V poslednom období mal top formu. Som fanúšik Realu, sledoval som každý zápas. My sme však mužstvo, ktoré sa chce presadiť tímovo, futbal je kolektívna hra. Máme silu, ktorú chceme prezentovať na ihrisku. Zápas ukáže, ako to dokážeme naplniť," skonštatoval tréner SR.

Stredopoliar Marek Hamšík sa vo svojej odpovedi vyhol porovnaniu s waleskou superstar: "Gareth Bale patrí medzi najlepších na svete, neporovnávam sa s ním. Bude to konfrontácia Slovenska a Walesu, nie Hamšíka a Bala. Rozhodovať bude tímový duch. Nevieme sa dočkať momentu, keď vybehneme na ihrisko, dlho sme sa na to pripravovali."

Slováci absolvujú v piatok od 16.30 h na Stade de Bordeaux oficiálny predzápasový tréning.

Ďalšími súpermi slovenského národného tímu v B-skupine sú Rusi a Angličania. Kozákovi zverenci si po dueli s Walesanmi najskôr zmerajú sily s Rusmi (15. 6. o 15.00 h v Lille) a svoje účinkovanie v základnej skupine uzavrú súbojom s Angličanmi (20. 6. o 21.00 h v Saint-Étienne).


Predpokladaná základná zostava Slovenska na sobotňajší zápas s Walesom v Bordeaux (18.00 h) v rámci B-skupiny ME 2016 vo Francúzsku:


Kozáčik - Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Švento - Hrošovský - Mak, Kucka, Hamšík, Weiss - M. Ďuriš

V piatok popoludní sa nad Bordeaux zatiahli mraky a s menšími či väčšími prestávkami výdatne pršalo. Podobné vrtochy počasia je možné očakávať aj v deň zápasu. Podľa Kozáka však prípadný mokrý terén alebo lejak neovplyvnia jeho priebeh.

 

"Počasie ani terén nebudú hrať žiadnu rolu. Pre obe mužstvá budú podmienky rovnaké," rázne konštatoval Kozák, ktorý na ďalšiu otázku, aký vývoj B-skupiny očakáva, uviedol: "Topfavoritom je Anglicko, ktoré disponuje širokým kádrom kvalitných hráčov. Je to však turnaj a na mladých anglických hráčov bude vyvíjaný veľký tlak. Sám som zvedavý, ako sa s ním popasujú. Ostatné mužstvá, teda my, Rusko aj Wales majú plus-mínus rovnakú kvalitu."

 

Hlavným rozhodcom súboja Wales - Slovensko je Nór Svein Oddvar Moen, ktorému budú asistovať krajania Kim Thomas Haglund a Frank Andas. Duel zo štadióna Matmut-Atlantique s kapacitou 40.000 miest vysiela v priamom prenose RTVS.

 

Po zápase v Bordeaux vstúpia do EURO 2016 aj ďalší dvaja účastníci B-skupiny, ktorými sú Anglicko a Rusko. Ich vzájomný duel je na programe v sobotu o 21.00 SELČ v Marseille.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies