Kozák nepopiera, že počas kariéry spravil mnoho hlúpostí

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 12:28 • 2 min
Kozák nepopiera, že počas kariéry spravil mnoho hlúpostí

BRATISLAVA - O Ružomberku svojho času povedal, že je "jedna dedina", jeho vtedajšiemu trénerovi Přemyslovi Bičovskému odporučil, aby "nešušlal, lebo mu nerozumieť, aby sa naučil po slovensky", v Trenčíne sa zlostil, či s Košicami "nemôžu uhrať bod, či sú ovečky, ktoré treba len nakopať a poslať na východ", na adresu Ľuboša Micheľa vyhlásil, že bol "jediný rozhodca na majstrovstvách sveta, ktorý pískal tendenčne v prospech Nemecka" - Ján Kozák nezahmlieva, že odkedy sa v 90. rokoch vydal v kluboch na východe Slovenska na dráhu futbalového trénera, mnohokrát úradovala jeho vznetlivá povaha.

slovakia

left justify in out

"Je pravda, že počas trénerskej kariéry som porobil dosť hlúpostí, to naozaj uznávam. Futbal je však o emóciách a ja som sa vždy preň dokázal poriadne zapáliť. Keď vaši zverenci vidia, že všetko naozaj mimoriadne prežívate, myslím si, že aj ich to dokáže správne namotivovať. A to bolo a stále je podstatou mojej práce. Ako som už povedal, uznávam, že niekedy som prestrelil," vyjadril sa podľa corgonliga.sk 60-ročný kormidelník slovenskej reprezentácie.

 

V trénerskom fachu je rodák z Matejoviec nad Hornádom pupočnou šnúrou spojený predovšetkým s Košicami - najprv viedol Lokomotívu, neskôr 1. FC, ktorý potom zmenil názov na MFK. Medzitým krátkodobo pôsobil aj ako šéf realizačného tímu MFK Zemplín Michalovce a Steel Trans Ličartovce. Kormidelníkom seniorského výberu SR sa stal v júli 2013. Ján Kozák aj z neznámych futbalistov dokázal vychovať vynikajúcich hráčov. Búrlivé črty významne skrotil ako lodivod slovenskej reprezentácie a pôsobí absolútne profesionálne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies