Kozák nechce na ME Španielov a Chorvátov, na Vianoce bude s rodinou

NETKY.SK • 7 December 2015, 17:22 • 2 min
Kozák nechce na ME Španielov a Chorvátov, na Vianoce bude s rodinou

BRATISLAVA - Tréner slovenských futbalistov Ján Kozák v ďalšom bilančnom rozhovore pre web SFZ uviedol, že do skupiny na budúcoročné ME vo Francúzsku si neželá najmä Španielov či Chorvátov.

slovakia

left justify in out

Muž, pod vedením ktorého sa Slováci prvýkrát prebojovali z kvalifikácie na finálový turnaj EURO, sa venoval aj viacerým ďalším témam. S odstupom času ešte raz zhodnotil cestu tímu kapitána Martina Škrtela na európsky šampionát, ocenil progres infraštruktúry vo Fortuna lige aj priblížil ako prežíva vianočné sviatky.

 

Šéfa slovenskej lavičky potešilo, že jeho tím v boji o Francúzsko nezvládol výsledkovo iba súboj s Bieloruskom a podával konštantné výkony. "Chlapci si zaslúžia rešpekt zato, ako zvládli kvalifikáciu. Počas dvojročného pôsobenia mali minimálne výkyvy vo výkonnosti, v každom zápase išli na doraz a odviedli maximum práce. Nevyšiel nám výsledkovo zápas s Bieloruskom, ale keď som si ho viackrát pozrel, iba v ňom sme urobili niekoľko chýb, dostali sme rýchlo gól, spanikárili sme a chceli sme rýchlo riešiť situácie. Chceli sme pred vlastnými fanúšikmi postúpiť a nepripravili sme si dobre veci, tlak sa s pribúdajúcim časom zvyšoval a bolo tam veľa nepresností. Preto bol výsledok taký aký bol. Ale to sa stáva aj oveľa väčším mužstvám. Odohrať desať kvalifikačných zápasov bez zaváhania, to je v dnešnej dobe snáď nemysliteľné," povedal Kozák vo videorozhovore na futbalsfz.sk.

 

V slovenskej najvyššej súťaže teší bývalého kouča Košíc postupne sa zlepšujúci stav štadiónov aj fakt, že šancu dostávajú mladí hráči. "Naša liga je mladá a je v nej veľa zahraničných hráčov. Dobré na nej je, že sa do lepšieho stavu dostávajú štadióny. Či už v menších mestách alebo aj v Trnave vyrástol štadión a slušný štadión máme aj v Žiline. Ale aj v Myjave či Senici a Podbrezovej aj Michalovciach. Verím, že aj v Bratislave raz vyrastie a ľudia budú chodiť viac na futbal. Liga je dobrá pre reprezentácie do 21, 19 či 18 rokov, pretože veľa mladých chlapcov dostáva príležitosť. A tým pádom získavajú sebavedomie a skúsenosti. Je však potrebné mať i viac starších a skúsenejších hráčov, aby aj naše mužstvá mali väčšiu vážnosť v európskych pohároch."

 

Účastník ME 1980 a MS 1982 tiež vysvetlil, prečo nerád absolvuje akcie typu žrebu kvalifikácií, resp. finálového turnaja: "Nerád lietam. A mám kolegu, s ktorým sme sa už predtým dohodli, že tieto veci bude absolvovať on. Myslím, že to je v poriadku."

 

Mimoriadne očakávaný žreb EURO 2016 je na programe už v sobotu 12. decembra v Paríži. Šesťdesiatjedenročný lodivod nováčika turnaja čo to pred ním naznačil o jeho výsledku: "Úprimne. Keď si máte vybrať z prvého koša, sú tam iba strašne silné mužstvá. Akurát by som nechcel hrať so Španielmi, ktorí nám nesedia. Nechcel by som hrať ani z druhého koša s Chorvátmi. To je strašne silné mužstvo. Ale tam si už človek nevyberie. No my sa musíme pozerať na naše mužstvo. A my máme mužstvo, hoci sedem mesiacov do ME je dlhá doba, ktoré keď budú hráči zdraví a budú hrať v kluboch, má silu. Pôjdeme tam s tým, že sa chceme pobiť o dobré výsledky a postup zo skupiny. Tak aj vplývam na hráčov. Od postupu ich upozorňujem, že iba mužstvo, ktoré dosiahne dobré výsledky, si aj súper aj ľudia vážia. A kvôli tomu tam ideme a urobíme preto maximum. Francúzsko je krásna krajina, plná krásnych štadiónov. Je to futbalová krajina. Myslím, že fanúšikovia, ktorým sme urobili radosť, pôjdu s nami do Francúzska. Pôjdeme tam zabojovať o dobré výsledky a oni si pôjdu vychutnať dobrý futbal."

 

Vianoce strávi bývalý najlepší futbalista ČSSR 1981 a bronzový z ME v Taliansku (1980) v kruhu rodiny. "Keď ešte žili rodičia, chodili sme celá rodina spolu na Spiš. Teraz som prebral štafetu ja, prídu dcéra aj syn s rodinou a je to tak, že keď sme všetci spolu, tak som veľmi šťastný." Na záver rozhovoru už nasledovalo len sviatočné prianie ľuďom na Slovensku, resp. futbalistom. "V prvom rade im prajem zdravie a pokoj, aj aby sa situácia vo svete ukľudnila. Aby sme mali radosť z drobností a tešili sa jeden na druhého. A futbalistom tiež želám najmä to zdravie. A aby vo svojich kluboch hrali pravidelne, aby sa tešili na každý zápas, aby boli zdraví a v dobrej športovej forme aj na reprezentačných zrazoch. Aby sme niečo na šampionáte aj dosiahli, keď sme si ho vybojovali. O to sa treba pobiť."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies