Kozák nebude meniť brankára: Kozáčik na Ukrajine presvedčil

NETKY.SK • 6 Október 2014, 08:28 • 2 min
Kozák nebude meniť brankára: Kozáčik na Ukrajine presvedčil

SENEC - Kormidelník slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák má jasno v otázke, koho pošle do brány vo štvrtkovom zápase kvalifikácie EURO 2016 proti Španielsku.

slovakia

left justify in out

Do národného tímu sa síce po zranení vrátil člen osemfinálového tímu z MS 2010 v Juhoafrickej republike Ján Mucha, výkonom v kvalifikačnej ouvertúre na Ukrajine (1:0) však presvedčil o svojich kvalitách Matúš Kozáčik. Gólman Viktorie Plzeň by si mal podľa slov Kozáka zachytať aj v Žiline v súboji s 8. tímom rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA.
      

"Jano Mucha je náš najskúsenejší brankár, ktorý pre reprezentáciu urobil veľa. V zápase na Ukrajine dostal príležitosť Matúš Kozáčik, ktorého sme si už predtým pripravovali a odchytal zápasy v Lotyšsku a v Poľsku. Je to tiež ostrieľaný brankár, ktorý má niečo odchytané. Proti Ukrajine neurobil žiadnu chybu, podal dobrý výkon, preto proti Španielsku nie je dôvod niečo meniť na brankárskom poste," povedal Kozák.
      

Kvalifikácia EURO 2016 prešla zmenami, keď koncept tzv. Týždňov futbalu (Weeks of Football - pozn.) spôsobil, že jednotlivé reprezentácie hrávajú v dňoch spárovaných do kľúča štvrtok/nedeľa, piatok/pondelok alebo sobota/utorok. Doteraz sa hralo systémom piatok - utorok, hráči mali tri dni na odpočinok. Teraz budú mať na regeneráciu len dva dni. Slovenský kormidelník toho v hráčskej i trénerskej kariére preskákal veľa, na dva ťažké zápasy v priebehu štyroch dní si však nespomína.
      

Slováci po zápase so Španielskom budú musieť rýchlo zregenerovať a pripraviť sa na ďalší dôležitý súboj v Bielorusku, kde hrajú v nedeľu. "Nemám takú skúsenosť, aby mužstvo v priebehu štyroch dní odohralo dva takéto ťažké zápasy. V máji sme síce modelovali podobný scenár, ale išlo o prípravné zápasy s Čiernou Horou a v Rusku. Teraz to bude náročnejšie, pretože ide o kvalifikáciu. Tvrdím, že každý medzištátny zápas je dôležitý, pre nás je najdôležitejším ten najbližší so Španielskom," dodal Kozák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies