Kozák na Izrael vybral aj Weissa, Vitteka zastavilo zranenie

NETKY.SK • 25 Február 2014, 11:29 • 2 min
Kozák na Izrael vybral aj Weissa, Vitteka zastavilo zranenie

BRATISLAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na prípravný zápas s Izraelom (5. marca) silný 23-členný káder. Figurujú v ňom traja brankári a zo slovenskej Corgoň ligy je v ňom len stredopoliar Viktor Pečovský zo Žiliny.

slovakia

left justify in out

Pre Slovákov bude zápas v meste Netanya prvým v roku 2014. Slúžiť už bude ako príprava na čerstvo vyžrebovanú kvalifikáciu EURO 2016 vo Francúzsku, v ktorej Slováci  budú v C-skupine čeliť úradujúcim majstrom sveta Španielsku a ďalej Ukrajine, Bielorusku, Macedónsku a Luxembursku.

"Proti Izraelu ide o vážny medzištátny zápas, ktorý už bude prípravou na kvalifikáciu, keďže do nej nám veľa času na prípravu v zápasoch nezostáva," povedal Kozák vo videorozhovore pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Tréner Slovenska mal v úmysle nominovať aj útočníka majstrovského Slovana Bratislava Roberta Vitteka, ten sa však zranil v príprave a nebude tak dispozícii. V mužstve nechýba ani ofenzívny stredopoliar Vladimír Weiss, ktorý v zime prestúpil z gréckeho Olympiakosu Pireus do katarského Lekhwiya SC.

nominácia SR na zápas s Izraelom (5. marca, Netanya):
brankári:
Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Tomáš Košický (Novara Calcio)
obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Marián Čišovský (Viktoria Plzeň), Dušan Švento (Red Bull Salzburg), Kornel Saláta (Tom Tomsk)
stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Norbert Gyömbér (Catania Calcio), Filip Kiss (Ross County FC), Samuel Štefánik (NEC Nijmegen), Stanislav Šesták (Bursaspor), Marek Hamšík (SSC Neapol), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Róbert Mak (1. FC Norimberg), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň), Miroslav Stoch (PAOK Solún)
útočníci: Adam Nemec (1. FC Union Berlín), Martin Jakubko (FK Amkar Perm), Filip Hološko (Besiktas Istanbul)

náhradníci:
brankári:
Dušan Kuciak (Legia Varšava), Ján Novota (Rapid Viedeň)
obrancovia: Pavol Farkaš (Ternana Calcio), Ľubomír Michalík (Kairat Almaty), Marek Čech (FC Bologna)
stredopoliari: Tomáš Kóňa (FK Senica), Karim Guédé (SC Freiburg), Erik Jendrišek (FC Energie Cottbus)
útočníci: František Kubík (Ergotelis FC), Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue), Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona