Kozák mu nevedel prísť na meno, Guľa ho vytiahol do reprezentácie

NETKY.SK • 13 November 2018, 15:21 • 2 min
Kozák mu nevedel prísť na meno, Guľa ho vytiahol do reprezentácie

SENEC - Futbalový útočník MŠK Žilina Róbert Boženík je momentálne najlepším strelcom svojho tímu a druhým mužom v tabuľke kanonierov najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy. Mladý zakončovateľ preto nechýba v nominácii trénera SR "21" Adriána Guľu na dva novembrové prípravné duely proti Portugalsku, ktoré absolvuje pod hlavičkou tímu do 20 rokov. Od nasledujúcej jesene by mal už patriť ku kľúčovým hráčom "dvadsaťjednotky" v kvalifikácii o ME 2021.

slovakia

left justify in out

"Pre mňa je reprezentácia niečo magické, o čom som sníval už ako malý chlapec. Vtedy som sa chodil pozerať na zápasy národného mužstva, keď hral v Žiline. Vždy som si hovoril, že bolo by pekné vybehnúť ako odchovanec Žiliny na tomto trávniku v reprezentačnom drese. Verím, že sa mi to ešte podarí," vyjadril sa stále iba 18-ročný Boženík pre futbalsfz.sk na pondelňajšom reprezentačnom zraze v Senci.

 

Meno Boženíka, aj keď v skomolenej úprave (Rohožník, pozn.) a jeho spoluhráča Branislava Sluku prednedávnom na búrlivej tlačovke spomínal aj odstupujúci kouč národného tímu Ján Kozák, ktorý naznačil, že obaja majú "raketový štart" v reprezentačnom tíme.

Dobre stavaný stredný útočník si priniesol do reprezentácie výbornú formu. V 15 ligových štartoch za Žilinu dosiahol 9 gólov a lepšie je na tom v domácej najvyššej súťaži už len Slovinec Andraž Šporar z bratislavského Slovana. "Veľmi som sa posunul po mentálnej stránke, začal som pracovať s mentálnym trénerom. V klube zároveň začali dávať väčší dôraz na individuálny tréning útočníkov, trénujeme s koučom Grigom. Prišiel som na zraz s tým, že chceme vyhrávať a je jedno, kto dá tie góly. Samozrejme, bolo by pekné, ak by som skóroval a predĺžil sériu s gólom v zápase. Priorita je však tímový úspech,“ pokračoval Boženík, ktorý dosiahol v ostatných štyroch stretnutiach Fortuna ligy päť gólov.

V ostatnom kvalifikačnom cykle "dvadsaťjednotky" dostávali priestor na hrote útoku prevažne Samuel Mráz s Tomášom Vestenickým a Boženík sa dostal do kádra iba v jeho úplnom závere. V bojoch o európsky šampionát v roku 2021 sa však od neho budú očakávať góly. V súčasnej nominácii figurujú v ofenzíve ešte Ľubomír Tupta z talianskeho Hellasu Verona a Rastislav Kružliak z Ružomberka.

 

"Pre mňa sú chalani na jednej strane konkurencia, na druhej strane som taký človek, že každému rád doprajem. Riadim sa totiž pravidlom: ´Dopraj a bude ti dopriate´. Či bude hrať Ľubo, Rasťo alebo ja, tak stále budem držať palce tímu. Obaja sú to skvelí hráči, keďže sa dostali do tohto výberu,“ dodal Róbert Boženík.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona