Kozák má v zostave jasno, Španielsko považuje v Európe za top

NETKY.SK • 4 September 2015, 18:38 • 2 min
Kozák má v zostave jasno, Španielsko považuje v Európe za top

OVIEDO - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák považuje Španielsko za momentálne najsilnejší národný tím na európskom kontinente.

slovakia

left justify in out

Hostia však napriek tomu nepricestovali do Ovieda v porazeneckej nálade a v sobotňajšom šlágri C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 sa pokúsia uchmatnúť domácim aspoň bod, čím by sa postarali o ďalšiu senzáciu a priblížili sa k postupu na finálový turnaj.

 

"Španielsko predstavuje takú silu, že my síce plán máme, ale ako to bude vyzerať na ihrisku a ako hráči dokážu zrealizovať určité veci, to je otázne. Proti nám stojí obrovská sila, takže až samotný zápas ukáže, akým smerom sa budú naše plány vyvíjať," povedal Kozák, ktorý má v zostave pri absenciách Martina Škrtela, Jána Ďuricu, Juraja Kucku a Vladmíra Weissa jasno: "Myslím si, že v zostave mám jasno. Na zápas sme sa pripravovali, dva dni sme nacvičovali niektoré veci. Hráči zostavu nevedia, ale cítia, kto bude hrať," podotkol slovenský lodivod na predzápasovej tlačovej konferencii.

 

Kozák sa netají tým, že je milovníkom španielskeho futbalu. "Obdivujem ho, rád sa pozerám na španielske mužstvá ako aj na hru španielskeho národného tímu. Týždeň čo týždeň vidím v televízii zápasy FC Barcelona a Realu Madrid. Musím povedať, že Španielsko považujem momentálne za opäť najsilnejšie európske mužstvo. Tak to ale chodí, že získalo tituly majstrov Európy a sveta a potom prišiel trošku útlm, napriek tomu stále disponuje obrovskou silou." Hosťujúci kouč sa pristavil aj pri pamätnom zápase, v ktorom vlani v októbri šokovalo Slovensko španielskeho favorita a v Žiline ho zdolalo 2:1. "K tomuto zápasu sme pristúpili veľmi zodpovedne a začali sme po vedúcom góle veriť, že dosiahneme priaznivý výsledok. Túžba po úspešnom výsledku bola obrovská, mali sme za nami fantastických fanúšikov a dosiahli sme výsledok, ktorý nik nečakal. Za prístup sme si víťazstvo zaslúžili, ale odvtedy ubehlo 11 mesiacov a netreba zabúdať, že španielsky futbal napreduje."

 

Premiérovo počas svojho dlhoročného pôsobenia v reprezentácii sa pred novinárov na tlačovej konferencii posadil pravý obranca Peter Pekarík. "K tomuto zápasu pristúpime s absolútnou zodpovednosťou a koncentráciou. O motivácii nemôže byť reč, ide o jeden z najlepších tímov sveta, čo tú motiváciu ešte zvyšuje. Každý z nás na ihrisku odvedie maximum pre úspech tímu," vyjadril sa legionár Herthy Berlín.

 

Len Slováci a Angličania doteraz kráčajú kvalifikáciou bez zaváhania. Po zápase so Španielskom čaká na Slovensko už o tri dni v Žiline azda ešte dôležitejší duel s aktuálne tretím tímom C-skupiny Ukrajinou. Skupinová matematika je po odohratí šiestich zápasov jasná - v prípade, že Slovensko nad Ukrajinou vyhrá, postúpi priamo na šampionát (10. júna - 10. júla 2016). Menej pravdepodobná postupová teória nadobudne platnosť aj v prípade, že Slováci v Oviede zvíťazia a Ukrajina doma nezaboduje s Bieloruskom.

 

Stretnutie Španielsko - Slovensko má úvodný výkop v sobotu 5. septembra o 20.45 SELČ na Štadióne Carlosa Tartiereho, ktorý je domovským stánkom španielskeho druholigistu Realu Oviedo a má kapacitu 30.500 miest. Hlavným rozhodcom duelu, ktorý vysiela v priamom prenose RTVS na Jednotke, je Slovinec Damir Skomina.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies