Kozák má pred Luxemburskom rešpekt, zranenie trápi len Weissa

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 15:49 • 2 min
Kozák má pred Luxemburskom rešpekt, zranenie trápi len Weissa

SENEC - Päť dní pred domácim kvalifikačným zápasom EURO 2016 s Luxemburskom sa prvýkrát v tomto roku stretla slovenská futbalová reprezentácia na tradičnom mieste v Senci.

slovakia

left justify in out

Trénerovi Jánovi Kozákovi na pondelňajšom zraze v hoteli Dolphin chýbali ešte niekoľkí hráči, napr. útočníka Bochumu Stanislava Šestáka ešte v pondelok večer čakal druholigový duel v Norimbergu. Až neskôr sa k tímu pripoja aj Martin Škrtel, Ján Ďurica, Juraj Kucka, Ján Mucha či Miroslav Stoch.
      

"Sú tu sedemnásti hráči, v priebehu dneška sa pripoja ešte piati. Stano Šesták príde zajtra. Zdravotný stav vyzerá dobre až na Vlada Weissa, ktorý má menšie zdravotné problémy. Zranil sa v ázijskej Lige majstrov a nehral ani ligový zápas. Má narazený sval, koňar tesne nad kolenom, ale verím, že ho naši lekári dajú do poriadku. Čo sa týka Luxemburska, tak ja mám rešpekt pred každým súperom. Luxemburský tím napreduje, hrá organizovaný futbal. Ale my máme svoje ciele, chceme vyhrať, to však ide len cez poctivú prácu. Už od dnešného dňa sa musíme dobre pripraviť a aj pri podpore našich fanúšikov verím, že to zvládneme," povedal Kozák na pondelkovom zraze.
      

Slováci vyrukujú na ich piaty zápas v kvalifikácii EURO 2016 vo Francúzsku proti reprezentácii Luxemburska vo vyváženom zložení. Reprezentačný tréner lídra slovenskej C-skupiny Ján Kozák povolal na duel v Žiline (piatok 27. marca, 20.45 h) ostrieľané hviezdy Mareka Hamšíka aj Martina Škrtela, vo výbere však nechýbajú ani talentovaní mladíci Ondrej Duda, Patrik Hrošovský a Ján Greguš. Slovákov po luxemburskej kvalifikačnej prekážke čaká o štyri dni opäť v Žiline v prestížnej príprave postfederálny rival Česko (utorok 31. marca 20.30 h).
      

Médiá zaujímala na zraze momentálne menšia herná vyťaženosť špílmachra Mareka Hamšíka v SSC Neapol. Kozák v tom problém nevidí, práve naopak: "Hamšík bol zvyknutý na väčšiu záťaž. Ale myslím, že pre reprezentáciu je to dobre, že v klube nie je maximálne vyťažený. Nebude unavený. On rád reprezentuje a malo by to byť v poriadku." Sám Hamšík má podobný názor: "Mám už odohratých vyše štyridsať zápasov, takže v tom problém nevidím. Nie som síce zvyknutý hrať takto menej, ale o to väčšiu chuť budem mať v piatok. Proti Luxembursku nečakám nič jednoduché, určite to bude ťažký zápas. Nech nik neočakáva výhru 4:0. Budeme hrať do plných, ale sú to povinné tri body," povedal stredopoliar.
      

Jeden z tria zástupcom domácej Fortuna ligy Viktor Pečovský žilinské prostredie dokonale pozná ako opora tamojšieho MŠK. Očakáva dobrú kulisu, ktorá bude hnať Slovákov vpred: "Podľa posledných informácií sa do predaja dostalo aj ďalších 400 vstupeniek, ktoré nevyužil súper. Očakávam plné tribúny a dobrú atmosféru. Budeme ju potrebovať, nemyslím si, že to bude jednoduchý zápas," povedal pre TASR Pečovský.
      

Slovensko potvrdilo v novembri minulého roka prvé miesto v C-skupine v macedónskom Skopje výhrou 2:0. Po nej kraľuje tabuľke s plným počtom 12 bodov zo štyroch zápasov. Po predchádzajúcich triumfoch na Ukrajine (1:0), doma so Španielskom (2:1) a v Bielorusku (3:1) je na najlepšej ceste postúpiť na finálový turnaj do Francúzska. Dvojica Španielsko - Ukrajina na Kozákov tím dobiedza s 9 bodmi na konte, ďalšie tímy už prakticky stratili šancu bojovať o postup. S úspešným rokom 2014 sa Slováci rozlúčili 18. novembra v prípravnom zápase v Žiline výhrou 2:1 nad Fínskom.

 

nominácia SR na zápas kvalifikácie EURO 2016 s Luxemburskom (27. marca v Žiline, 20.45 ho) a prípravný zápas s ČR (31. marca v Žiline, 20.30 h):

brankári: Ján Mucha (Arsenal Tula), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Martin Dúbravka (Esbjerg fB)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva), Ľubomír Michalík (DAC 1904 Dunajská Streda), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Dušan Švento (1. FC Kolín)

stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Ján Greguš (FK Jablonec), Juraj Kucka (FC Janov), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň), Ondrej Duda (Legia Varšava), Stanislav Šesták (VfL Bochum), Marek Hamšík (SSC Neapol), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Róbert Mak (PAOK Solún), Miroslav Stoch (Al-Ain FC)

útočníci: Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav), Martin Jakubko (FK Amkar Perm), Adam Nemec (FC New York City)

 

náhradníci:

brankári: Ján Novota (SK Rapid Viedeň), Tomáš Košický (Asteras Tripoli)

obrancovia: Pavol Farkaš (FK Gabala), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Michal Breznaník (FC Slovan Liberec), Jakub Holúbek (AS Trenčín), Martin Čonka (FC Spartak Trnava), Lukáš Pauschek (Bohemians 1905 Praha)

stredopoliari: Filip Kiss (Ross County FC), Karim Guédé (SC Freiburg), Ján Vlasko, Erik Sabo (obaja FC Spartak Trnava), František Kubík (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Ďubek (FC Slovan Liberec), Erik Jendrišek (MKS Cracovia Krakov)

útočníci: Marek Bakoš (FC Slovan Liberec), Filip Hološko (Caykur Rizespor), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona