Kozák má krátke leto, chýba mu augustový asociačný termín

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 14:59 • 2 min
Kozák má krátke leto, chýba mu augustový asociačný termín

BRATISLAVA - Krátke leto s desaťdňovou dovolenkou pri mori v Chorvátsku čaká na trénera slovenských futbalistov Jána Kozáka.

slovakia

left justify in out

"Naše špičkové tímy začínajú novú pohárovú edíciu v predkolách, je potrebné pozrieť sa na hráčov, v akom sú stave po prípravách," pripomenul v rozhovore na webe Slovenského futbalového zväzu 61-ročný kouč, ktorý priviedol reprezentáciu SR k šiestim víťazstvám v poltucte kvalifikačných stretnutí o postup na majstrovstvá Európy do Francúzska 2016.

 

Medzinárodná futbalová federácia vypustila augustový asociačný termín, ktorý aj Kozákovi chýba. "Tréneri reprezentácií nemajú veľa zápasových možností na overenie si kvalít nových hráčov a je veľmi zložité poslať do ostrého boja neodskúšaného hráča. Sám viem, ako mi padlo vhod, keď sme si proti Česku otestovali Dudu, Greguša, Hrošovského, takže potom, v kvalifikácii proti Macedónsku, som nemal problém ich nasadiť, keď to mužstvo potrebovalo. Ak postúpime na šampionát priamo, budeme mať k dispozícii novembrové dátumy, inak počas nich bude treba absolvovať baráž," poznamenal Ján Kozák. 

 

Slováci majú štyri zápasy pred koncom kvalifikácie istú účasť v baráži, ale do Francúzska chcú postúpiť priamo. "Máme to vo vlastných rukách. Tlak od verejnosti, samozrejme, bude, ale ja si ho nepripúšťam a nedopustím, aby sa pod tlak dostali hráči, lebo vtedy sa nedajú robiť dobré výsledky," doplnil Kozák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies