Kozák je spokojný, Vrba chce vrátiť prehru vo Francúzsku

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 10:15 • 2 min
Kozák je spokojný, Vrba chce vrátiť prehru vo Francúzsku

ŽILINA - Marcový program slovenskej futbalovej reprezentácie v Žiline vyvrcholil víťazstvom nad Českom 1:0 v utorkovom medzištátnom prípravnom stretnutí.

slovakia

left justify in out

O jeho osude rozhodol krátko po zmene strán premiérovým presným zásahom v národnom "áčku" čerstvý najlepší mladý hráč SR do 21 rokov Ondrej Duda. Strela, ktorú vyslal spoza šestnástky, skočila na počasím poznačenom trávniku tesne pred českým brankárom Tomášom Vaclíkom.

 

"Som veľmi spokojný, zápas mal svoju kvalitu. Dnes už neexistujú priateľské či prípravné stretnutia, vo všetkých sa ide naplno. Dnes to bolo derby s Českom, zvíťazili sme. Chlapci podali zodpovedné a výborné výkony. Radi reprezentujú, tešia sa na divákov. Pri takejto atmosfére sa na ihrisku rozdajú," neskrýval radosť slovenský tréner Ján Kozák.

 

Okrem Ondreja Dudu dal Ján Kozák podľa predpokladov príležitosť aj ďalším mladším hráčom Jánovi Gregušovi a Patrikovi Hrošovskému. "Do reprezentácie sa dostanú len kvalitní futbalisti a dnes to potvrdili. Sú vynikajúcim prísľubom pre budúcnosť. Nerozlišujem základnú zostavu a náhradníkov, je to kolektív. Potreboval som si dnes vyskúšať niektorých členov kádra, je na nich spoľahnutie," doplnil kouč SR.

 

Obe mužstvá sú na čele svojich skupín v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska. "Na postup je potrebných ešte veľa bodov, moji zverenci však majú charakter," uviedol Ján Kozák. Na opačnej strane mu kontroval lodivod ČR Pavel Vrba: "Prajem Slovákom aj nám, aby sme postúpili do Francúzska. Tam vám dnešnú prehru vrátime."

 

Pavel Vrba prostredie pod Dubňom pozná dôverne. "Bola tu úžasná atmosféra. Žilinu si vždy užívam, prežil som tu dva a štvrť roka a s výnimkou angažmánu v Plzni dosiahol najväčšie úspechy svojej kariéry," povedal český kormidelník a zhodnotil utorkové meranie síl: "Slovensko bolo o ten jeden gól lepšie, malo viac príležitostí. Výsledok pre nás nie je úplne priaznivý, obe mužstvá mohli predviesť viac."

 

Ondrej Duda dosiahol v desiatom vzájomnom zápase proti Čechom desiaty slovenský gól (skóre 10:21). Slováci zmiernili negatívnu bilanciu so západnými susedmi po rozdelení spoločného štátu v roku 1993 na 3 víťazstvá - 2 remízy - 5 prehier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona