Kozák i hráči sa zastali Vitteka po piskote na jeho osobu

NETKY.SK • 9 September 2015, 11:33 • 2 min
Kozák i hráči sa zastali Vitteka po piskote na jeho osobu

ŽILINA - Negatívny moment utorkového večerného futbalového stretnutia Slovensko - Ukrajina (0:0) v C-skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska nastal v Žiline v 66. minúte pri striedaní Róberta Vitteka. Keď 33-ročný zakončovateľský harcovník schádzal z ihriska, aby ho nahradil Martin Jakubko, dočkal sa od obecenstva piskotu či pokrikov.

slovakia

left justify in out

"Nechcem to veľmi komentovať. Verím, že nás priaznivci budú ďalej podporovať. Reprezentácia nie je o Vittekovi, ale o všetkých hráčoch. Sklamaný môžem byť, no smutnejšie by bolo, keby som sa kvôli pár ľuďom vzdal národného tímu," poznamenal po zápase útočník bratislavského Slovana a priznal, že nemal za sebou práve ideálny týždeň: "Príliš som toho nenatrénoval, do procesu som sa zapojil až v posledných dvoch dňoch. Napriek tomu som nepociťoval extra tlak na moju osobu."

Z toho, ako publikum "ocenilo" s 23 gólmi najlepšieho strelca histórie slovenskej reprezentácie, bol na pozápasovej tlačovej besede rozčarovaný tiež tréner A-mužstva SR Ján Kozák. "Nepáčilo sa mi správanie divákov. Vhodnejší na rozohranie by pre neho bol určite ľahší súper, no nemal som inú alternatívu. Adam Nemec je mimo hry a Martin Jakubko nie je futbalistom na celé stretnutie. Vittekovi som vďačný za odvedenú robotu," podotkol 61-ročný kouč Kozák.

Svojho skúseného spoluhráča sa zastali aj kapitán Martin Škrtel alebo Róbert Mak. "Fanúšikovia síce zaplnili žilinský štadión, trochu ma však mrzia pokriky na Róberta. Nepatria sem. Po dlhšej dobe sa vrátil do najcennejšieho dresu, možno ani nebol zdravotne stopercentne v poriadku. Neabsolvoval s nami veľa tréningov. Snažil sa odviesť maximum a nezaslúžil si takú reakciu. Tento okamih by som označil za čiernu škvrnu duelu. Možno mu to v utorok nevyšlo podľa jeho predstáv, ale drel na doraz. Bolo to jednoducho neoprávnené, veď nikto nemá všetky vystúpenia perfektné," rozhorčil sa Škrtel a Mak dodal: "K najlepšiemu kanonierovi histórie národného tímu sa to nepatrí. Sto ľudí, sto chutí..."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona