Kozák ešte nepozná kompletnú zostavu na Švajčiarsko

NETKY.SK • 12 November 2015, 18:48 • 2 min
Kozák ešte nepozná kompletnú zostavu na Švajčiarsko

TRNAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák na štvrtkovej večernej predzápasovej tlačovej besede nemal stopercentnú predstavu o zložení základnej zostavy v piatkovom domácom medzištátnom prípravnom stretnutí so Švajčiarmi s výkopom o 20.45 h.

slovakia

left justify in out

"Ešte nie som úplne rozhodnutý. Ako som predznamenal už na pondelkovom zraze, rád by som dal príležitosť takmer všetkým chlapcom v nominácii, nech sa otestujú v náročnom dvojzápase proti súperom, na ktorých môžeme naraziť na kontinentálnom šampionáte. Bude to vyvážená jedenástka, aby príprava splnila svoj účel," prezradil 61-ročný kouč Kozák v dejisku súboja - trnavskej City Arene.

V jednom však Ján Kozák má jasno. Od svojich zverencov bude vyžadovať maximálne nasadenie: "V danej situácii neuznávam pojem priateľské stretnutie. Nastúpime proti silným protivníkom. Potrebujeme absolvovať dobré vystúpenia, keďže asociačných termínov je veľmi málo a musíme sa na budúcoročné majstrovstvá Európy nachystať zodpovedne. Očakávam rovnaký prístup ako v kvalifikácii," povedal bývalý šéf lavičky MFK Košice. 

Defenzívny stredopoliar Viktor Pečovský, ktorého kvárilo zranenie zadného stehenného svalu, zrejme v piatok nezasiahne do akcie. "V stredu trénoval a cítil sa pomerne dobre. Je to však klamlivá zdravotná indispozícia. Uvidíme na štvrtkovom večernom tréningu (od 18.30 h, pozn.), ale pravdepodobne bude hrať až v Žiline s Islanďanmi. Ostatní chalani sú v poriadku," referoval na TB Kozák. Jeho slová potvrdil fakt, že na spomenutej fáze sa zúčastnilo všetkých 23 nominovaných reprezentantov. 

Lodivod A-mužstva SR verí, že národný tím nájde na novom Štadióne Antona Malatinského svoj ďalší domov: "Bol som na otvorení tohto stánku. Som rád, že na Slovensku máme takýto štadión, pretože spĺňa prísnejšie kritériá. Keď som prišiel k reprezentačnému kormidlu, na naše predstavenia chodilo málo ľudí, no chlapci svojimi výkonmi zmenili ich pohľad. Teší ma, že od víťazstva na Ukrajine sme vypredali všetky kvalifikačné duely, ako aj prípravný s Českom." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies