Kozák chce vyskúšať v bráne Kozáčika, Ďurica: Ide o tvár

NETKY.SK • 14 Október 2013, 10:08 • 2 min
Kozák chce vyskúšať v bráne Kozáčika, Ďurica: Ide o tvár

BRATISLAVA – Slovenská futbalová reprezentácia sa rozlúči s neúspešnou kvalifikáciou MS 2014 v Brazílii v utorok v lotyšskej Rige vo výrazne zredukovanej zostave.

slovakia

left justify in out

Tréner Ján Kozák berie na posledný duel G-skupiny 18 hráčov, z pôvodnej 23-člennej nominácie chýbajú suspendovaní kapitán Martin Škrtel, Tomáš Hubočan, Vladimír Weiss a Miroslav Stoch, resp. zranený Samuel Štefánik a k dispozícii nie je ani doliečujúci sa špílmacher Marek Hamšík.

Slovákom sa v predposlednom zápase v Grécku minulý piatok nepodarilo nadviazať na nádejné výkony z duelov s Bosnou a Hercegovinou. Podľahli hlúpym vlastným gólom Martina Škrtela, ktorý ide na vrub hrubej chyby brankára Jána Muchu. Obranca moskovského Lokomotivu Ján Ďurica, ktorý bude pri neúčasti Škrtela s Hamšíkom kapitánom, ale verí vo víťazstvo: "Všetci chalani sa budeme snažiť v Lotyšsku uspieť. Je to posledný zápas, aj keď už o nič nejde, treba sa rozlúčiť dôstojne a ja dúfam, že víťazne. Martin, Marek a aj ostatní, ktorí vypadli zo zostavy, budú chýbať. To je veľká strata, a nielen pre nás, ale v každom mužstve, v ktorom hrajú. Ale v reprezentácii sú pripravení aj ostatní. Tí, ktorí dostanú šancu, sa na zápas tešia a myslím, že podajú dobrý výkon. A ukážu, že preto sú v reprezentácii. Pobijú sa o šancu, bude to nová krv a myslím, že už nadviažeme na výkony zo zápasov s Bosnou," povedal Ďurica.

"Grécko je už za nami. Výkon tam bol dobrý, škoda prehry po takom góle. Ale už sa tešíme na Lotyšov a sme na nich pripravení. Majú dobrý tím, je tam kvalita. Ale myslím, že sme miernym favoritom, hoci netreba nič podceniť, lebo hrajú doma a nečaká nás ľahký zápas. Bojujeme o tretie miesto v skupine a treba si zachovať tvár," dodal Ďurica.

Päťdesiatdeväťročný Kozák dá v bráne šancu Matúšovi Kozáčikovi, pričom to podľa jeho slov nie je len kvôli Muchovom kolapse v Pireu. "To nie je otázka toho gólu. Ja som mal v pláne dať príležitosť aj Kozáčikovi, nakoľko je v tíme prakticky od začiatku, ako som pri mužstve. Je potrebné vyskúšať si aj jeho v ostrom štarte," uviedol Kozák na margo Kozáčika, ktorý na to stručne zareagoval: "Pokiaľ by šanca prišla budem rád, ale vždy to býva na trénerovi. Uvidíme. Do zápasu ešte zostáva dosť času, takže ani nebol dôvod, aby mi už tréner hovoril, či budem v zostave."

Slováci v prvom vzájomnom zápase zdolali Lotyšov v októbri minulého roka na Pasienkoch 2:1. Domáci boli lepší, zápas rozhodli za deväť minút, keď výborný vstup gólovo korunovali z penalty Marek Hamšík a Marek Sapara, až v závere korigoval Maris Verpakovskis z jedenástky. Vo vzájomnej bilancii pôjde o piaty zápas, trikrát vyhrali Slováci, raz sa body delili.

V tomto kalendárom roku A-tím SR vyhral jeden zápas, v septembri sa tešil v Zenici po kvalifikačnom triumfe nad Bosnou a Hercegovinou 1:0. O ďalšie štyri dni rovnakému súperovi podľahol v Žiline 1:2. Na konte má z deviatich kvalifikačných duelov tri výhry, tri remízy a tri prehry, 12 bodov a skóre 9:8. Už po prehre v Žiline s Bosnou mali cestu na MS zarúbanú, v hre zostáva potvrdenie tretieho miesta v tabuľke. Lídrom G-skupiny je 22-bodová Bosna a Hercegovina, druhí Gréci majú tiež 22 bodov a tak sa o priamom postupujúcom rozhodne v utorok na diaľku medzi týmito tímami. Zverenci kouča BaH Safeta Sušiča hrajú v Litve, Gréci doma hostia outsidera z Lichtenštajnska.

Zápas Lotyšsko - Slovensko má výkop o 20.10 SELČ (v Rige je o hodinu viac). Hlavným rozhodcom bude Ukrajinec Jevgenij Aranovskij, na čiarach mu budú pomáhať krajania Sergij Bekker a Semion Šlončak. V priamom prenose ho vysiela TV DAJTO.

kvalifikácia MS 2014, G-skupina:
utorok 15. októbra
Lotyšsko – SR (20.10 SELČ, Štadión Skonto Riga)
predpokladaná zostava SR:
SR: Kozáčik – Pekarík, Saláta, Ďurica, Švento – Kucka, Pečovský – Šesták, Kóňa, Ďuriš – Jakubko

tabuľka G-skupiny:
1. Bosna a Hercegovina 9  7  1  1  29:6  22
2. Grécko              9  7  1  1  10:4  22
3. SLOVENSKO           9  3  3  3   9:8  12
4. Litva               9  3  2  4   9:10 11
5. Lotyšsko            9  2  1  6   8:18  7
6. Lichtenštajnsko     9  0  2  7   4:23  2

zostávajúci program:
utorok 15. októbra:
19.00 Grécko – Lichtenštajnsko /Pireus/
19.00 Litva – Bosna a Hercegovina /Kaunas/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies