Kozák berie duel proti Rusom ako prípravu na Ukrajincov

NETKY.SK • 25 Máj 2014, 11:08 • 2 min
Kozák berie duel proti Rusom ako prípravu na Ukrajincov

PETROHRAD - Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká po piatkovom triumfe v Senci nad výberom Čiernej Hory ďalší prípravný duel, tentoraz v Petrohrade proti domácemu národnému tímu.

slovakia

left justify in out

Rusi si pozvali Slovákov na jeden z troch zápasov pred odletom na majstrovstvá sveta do Brazílie. Súboj sa uskutoční na štadióne Petrovskij v pondelok 26. mája o 18.00 h miestneho času (16.00 h SELČ). Tréner mužstva SR Ján Kozák avizoval, že proti Rusom jeho tím nastúpi v inom zložení ako v piatok. V súboji proti "zbornej" si chce Kozák vyskúšať herné varianty pred blížiacou sa kvalifikáciou o postup na ME 2016.

 

"Kvalita Rusov je o niečo vyššia ako u Čiernohorcov. Budeme to mať zložitejšie aj v tom, že domáci majú pred MS len tri zápasy a všetci hráči sa budú chcieť ukázať v čo najlepšom svetle, dostať sa do povedomia. Čaká nás teda ťažký zápas. To je však v poriadku, taký duel chceme hrať, pretože v kvalifikácii nás čaká Ukrajina a tá predvádza podobný štýl. Chceme si niečo vyskúšať a popasovať sa aj s takým silným súperom, akým je Rusko," prezradil skúsený kormidelník slovenskej reprezentácie.

 

Ján Kozák už pred duelom načrtol niekoľko zámerov, ktoré hodlá realizovať. "Proti Čiernej Hore som chcel dať väčší priestor Karimovi Guédému, veď doteraz ešte nehral v reprezentácii od začiatku. Urobil som to, aby sme vedeli, do akej miery s ním môžeme rátať - čo mužstvu v určitých dueloch môže alebo nemôže dať. Preto nehral Filip Kiss, ten dostane proti Rusku veľký priestor, aby sa ukázal. Nie iba v kratšom časovom úseku, ale čo najdlhšie. Ak sa nič nestane, tak v celom zápase. Hrať bude Hubočan, len ešte nie som rozhodnutý, na akom poste. Buď vo dvojici s Ďuricom a Gyömbérom pred nimi, alebo na ľavom kraji obrany namiesto Čikoša," poznamenal kouč výberu SR.

 

Slovenská reprezentácia naposledy hrala proti Rusku v kvalifikácii ME 2012, duel v Žiline sa v októbri 2011 skončil prehrou SR 0:1. Celé stretnutie vtedy odohral pravý obranca Peter Pekarík. Dvadsaťsedemročný rodák zo Žiliny, ktorý v súčasnosti pôsobí v nemeckom bundesligovom klube Hertha Berlín, absolvoval oba tohtoročné zápasy Slovákov - proti Izraelu aj Čiernej Hore. "Z prípravných duelov nás teraz čaká ten najťažší - v Rusku. Je to účastník MS a vieme o kvalitách ruského výberu, nedávno sme s ním hrali v kvalifikácii. Ide o výborné mužstvo, na každej pozícii majú zdvojené či strojené posty výborných hráčov. Čaká nás skvelá previerka. Prajem si, aby sme previedli poctivý a zodpovedný výkon ako v piatok proti Čiernej Hore. Bonusom by bol dobrý výsledok," povedal pred duelom v Petrohrade Peter Pekarík.

 

V pondelok sa v známom prostredí predstaví obranca Ján Ďurica, ktorý v "perle na Neve" odohral už viacero ligových duelov v najvyššej ruskej súťaži, v ktorej pôsobí s krátkou prestávkou od roku 2006. "Rusko je účastník majstrovstiev sveta a pre obe mužstvá to bude dôležitý zápas. Výsledok pôjde do sveta a na duel sa teším. Veľmi dobre poznám štadión v Petrohrade aj miestnych fanúšikov, diváci budú tlačiť svoj výber dopredu. Osobne poznám celý ruský tím a mám tam spoluhráča Alexandra Samedova, ktorý určite bude hrať. Rusi majú kvalitné mužstvo, všetci hráči sú z domácej súťaže," poznamenal 32-ročný Dunajskostredčan.

 

Proti ruskej reprezentácii ešte nikdy nehral Stanislav Šesták. Ofenzívne ladený hráč tureckého Bursasporu si síce uvedomuje silu súpera, no avizuje, že Slováci túžia po triumfe. "Uvidíme, ako sa duel bude vyvíjať. Chceme ísť za víťazstvom a je jedno, proti akému súperovi hráme. Duel proti Rusku bude náročnejší ako proti Čiernej Hore. Domáci sa budú chcieť pred svojimi fanúšikmi ukázať pred majstrovstvami sveta," uviedol rodák z Demjaty.

 

Hlavným rozhodcom pondelkového zápasu bude Angličan Mark Clattenburg, ako asistenti mu budú pomáhať krajania Stuart Burt a Jake Collin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies