Kozák: Anglicko je výzva, no chceme aj niečo získať

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 09:25 • 2 min
Kozák: Anglicko je výzva, no chceme aj niečo získať

SAINT-ÉTIENNE - od vyslaného redaktora Juraja Karpiela) - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák očakáva v pondelok mimoriadne náročnú previerku pre svojich zverencov.

slovakia

left justify in out

Slováci o 21.00 h vyzvú Angličanov v rámci B-skupiny majstrovstiev Európy. Pre obe mužstvá ide o ich záverečné vystúpenie v základnej fáze turnaja. "Slovenskí sokoli" majú na svojom konte tri body, Walesania v "béčku" tiež. Angličania získali v doterajšom priebehu štyri body, Rusi len jeden. Do osemfinále preniknú prví dvaja z každej zo šiestich základných skupín a tiež štyri najlepšie tímy z tretích miest.

"Sme si vedomí toho, aký ťažký súper nás čaká. Vieme však aj to, že ak chceme zotrvať na šampionáte, musíme niečo uhrať. Zápas ukáže, ako sa nám podarí eliminovať ich silné stránky a využiť naše. Anglicko je veľký favorit, ale aj my sme už dokázali svoje kvality," povedal Kozák počas nedeľňajšej predzápasovej tlačovej konferencie v dejisku stretnutia a doplnil: "Nemáme žiadne zdravotné problémy. Mali sme dosť času, aby sme sa pripravili. V kvalifikácii sme boli úspešní proti Španielsku, proti Ukrajine. Bola to dlhá a úspešná cesta. Situácia sa vyvinula tak, že na nás čaká obrovská výzva - hrať s Anglickom. Musíme však aj niečo z toho duelu získať a o to sa pokúsime." Na margo prejavu najbližšieho protivníka 62-ročný kormidelník dodal: "Angličania hrajú dlhodobejšie svoj systém, málokedy ho menia. Snažia sa presadiť svojimi silnými stránkami. Tie ukázali predovšetkým proti Walesu, keď prehrávali a otočili vývoj v derby."

Z pohľadu na aktuálnu tabuľku a zostávajúci program B-skupiny je zrejmé, že prípadné víťazstvo v Saint-Étienne posunie Slovákov na konečnú prvú alebo druhú pozíciu. Ak by Kozákovi zverenci v pondelok remizovali, istotne obsadia druhú alebo tretiu priečku. Ak prehrajú, jestvujú rovnako dve alternatívy: buď si udržia tretie miesto, alebo klesnú na štvrté, ktoré by znamenalo koniec nádejí. "Máme za sebou dve kolá a my máme tri body. Vychádza mi to tak, že potrebujeme proti Anglicku získať bod. Je o čo hrať," skonštatoval Ján Kozák.

Kapitán slovenského tímu Martin Škrtel je dlhoročnou oporou anglického FC Liverpool. "Samozrejme, bude to pre mňa špecifický zápas, keďže v Anglicku dlho pôsobím. Na ihrisku sa však na to zabúda. Myslím si, že anglický tím je každému dobre známy, ukázal svoju silu v kvalifikácii aj predchádzajúcich zápasoch na šampionáte. Ukázali sme v predošlých zápasoch, že hráme s nasadením a so srdcom. Samozrejme, máme hviezdneho Hamšíka, naša sila je však v kolektíve. Verím, že sme dobre pripravení a zvládneme to. Nezáleží, či nastúpi Sturridge, Kane alebo Vardy, musíme sa na nich pripraviť ako na tím," povedal skúsený stopér a na margo svojho klubového spoluhráča v anglickom drese Daniela Sturridga doplnil: "Ak ho budem musieť počas zápasu kopnúť, urobím to. Na ihrisku nejestvujú priateľstvá. Iba pred a po dueli." Je pravdepodobné, že Škrtel po tejto sezóne opustí liverpoolsky klub, sám však o tom nepolemizoval. "Plne sa sústredím na zajtrajší zápas. Otázku o mojej budúcnosti sa môžete opýtať po ME," odvetil.

Slováci v nedeľu absolvujú na Štadióne Geoffroya Guicharda od 18.30 h obvyklý predzápasový tréning.

Predpokladané základné zostavy na pondelkový zápas Slovensko - Anglicko v Saint-Étienne (21.00 h) v rámci B-skupiny ME 2016 vo Francúzsku:


Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan - Pečovský - M. Ďuriš, Kucka, Hamšík, Weiss - Mak (Duda)
Anglicko: Hart - Walker, Cahill, Smalling, Rose - Dele Alli, Dier, Rooney - Lallana, Vardy, Sturridge (Sterling)

Tabuľka B-skupiny:
1. Anglicko 2 1 1 0 3:2 4
2. Wales 2 1 0 1 3:3 3
3. Slovensko 2 1 0 1 3:3 3
4. Rusko 2 0 1 1 2:3 1
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies