Kozácka hliadka v Soči použila proti Pussy Riot bičíky

NETKY.SK • 19 Február 2014, 18:34 • 2 min
Kozácka hliadka v Soči použila proti Pussy Riot bičíky

SOĆI - Ruskí Kozáci vykonávajúci pouličné hliadky počas olympijských hier v Soči sa v stredu dostali do potýčky s punkovou skupinou Pussy Riot, proti ktorej použili jazdecké bičíky a paralyzačné spreje.

slovakia

left justify in out

Dobrovoľníci použili násilie po tom, ako skupina tvorená prevažne ženami vybehla z reštaurácie v centre mesta v typických farebných kostýmoch a pokúsila sa o vystúpenie pri jednom z olympijských pútačov. Približne desaťčlenná hliadka pri zásahu aktivistkám strhla kukly, ktorými sa maskovali, a ich gitaru hodila do koša na odpadky. Po incidente trvajúcom necelých päť minút mal jeden z mužských členov Pussy Riot zakrvavenú tvár, pričom tvrdil, že ho Kozáci zrazili na zem. Na miesto privolali políciu, ktorá vypočula svedkov, nikoho však nezadržala. Podľa vyhlásenia donedávna väznenej členky Nadeždy Tolokonnikovovej, ktoré cituje spravodajský portál RIA Novosti, skupina pri pútači spievala pieseň "Putin ťa naučí milovať svoju vlasť".

Tolokonnikovovú so spoluaktivistkou Mariou Aľochinovou v Soči ešte v utorok na niekoľko hodín zadržala polícia, čo zdôvodnila podozrením z krádeže v hoteli, kde boli ubytované. Obe ženy sa vo februári 2012 zúčastnili na proteste proti Putinovi v moskovskej katedrále, za ktorý strávili 21 mesiacov vo väzení. Skupina Pussy Riot začiatkom februára vydala vyhlásenie, podľa ktorého už Aľochinovú s Tolokonnikovovou nepovažuje za svoje členky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies