Kozáčik: "Vyhrať EL? Potrebovali by sme viac šťastia"

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 15:09 • 2 min
Kozáčik: "Vyhrať EL? Potrebovali by sme viac šťastia"

PLZEŇ - Najlepší brankár najvyššej českej futbalovej súťaže Slovák Matúš Kozáčik si myslí, že v nasledujúcej sezóne bude o ligový titul bojovať okrem Viktorie Plzeň a Sparty Praha aj niekto ďalší.

slovakia

left justify in out

Práve tím zo Štruncových sadov a "rudí" kraľujú Česku v ostatných rokoch. S výnimkou sezóny 2011/2012, keď získal titul Slovan Liberec, sa tešili z ligového primátu práve spomenuté dva kluby. O vavrín z ročníka 2012/2013 a druhé miesto v končiacej sa sezóne sa veľkou mierou pričinil aj rodák z Dolného Kubína Kozáčik. "Za všetkým stojí jednoznačne pár rokov usilovnej práce," odhalil príčiny úspechu takmer dvojmetrový slovenský reprezentant v online rozhovore na stránke spravodajského serveru iDnes.cz.

 

Plzenčania sa piatykrát po sebe predstavia v pohárovej Európe. Vďaka druhému miestu v Gambrinus lige budú účinkovať v 3. predkole Európskej ligy 2014/2015. V minulej sezóne sa cez predkolá prebili do základnej skupiny Ligy majstrov, kde v konkurencii Bayernu Mníchov, Manchestru City a CSKA Moskva obsadili tretie miesto. Následne prešli cez ukrajinský Šachtar Doneck do osemfinále EL, až tam ich zastavil francúzsky Olympique Lyon. "V súčasnosti je konkurencia taká veľká, že by sme potrebovali obrovskú dávku šťastia," odpovedal Kozáčik na otázku jedného z čitateľov, či má Plzeň šancu na celkový triumf v kontinentálnom pohári číslo dva a doplnil aj dojmy po zápase proti vysokofavorizovanému Bayernu Mníchov, v ktorom český tím prehral v Nemecku 0:5: "Hovoril som si: len aby sme neutvorili rekord Ligy majstrov. Ten negatívny, teda v počte inkasovaných gólov." Napriek piatim gólom bol Kozáčik najlepším hráčom hostí v predmetnom dueli, keď zneškodnil viacero vyložených príležitostí "Bavorov" a dokonca bol po tomto stretnutí v zostave kola LM. 

 

Tridsaťročný gólman ďalej priznal, že titul Sparty Praha, ktorá v končiacej sa sezóne suverénne ovládla českú ligu, je zaslúžený: "Má viac bodov ako my, takže si ho zaslúžila. Myslím si, že v budúcom ročníku oň okrem Sparty a Plzne zabojuje aj niekto ďalší." 

 

V drese českého vicemajstra pôsobili v tejto sezóne až piati Slováci (Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Patrik Hrošovský, Michal Ďuriš a Marek Bakoš) a od nasledujúcej k nim pribudne aj Martin Chrien z Banskej Bystrice. "Som rád, že je v Plzni toľko kolegov zo Slovenska. Marián a Marek vypadli ku koncu sezóny zo zostavy, pretože absolvovali operácie. Dúfam, že čoskoro budú zdraví a stopercentne pripravení," uzavrel Kozáčik, ktorý bude pri neúčasti SR a ČR na nadchádzajúcich MS v Brazílii držať palce domácim futbalistom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona